Skocz do zawartości

[rama] Rama Poison Mescalin Carbon 2009

thunder24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na pewno jesli chcesz kupic produkt "made in germany" to bedziesz rozczarowany bo poison zleca robote skosnookim ;) podejdz z duza ostroznoscia do informacji podawanych przez poison polska

Napisano

Ślinka mi pociekła na sam widok tej ramy a oczy tak zaświeciły, że chyba sobie ją wydrukuję i powiedzę na ściania :(

a co wy na remę mistrza świata JULIENA ABSALONA http://www.orbea.pl/oferta.php?group=71&am...id=071010132455

może cana trochę wygórowana ale jak to wygląda ;)

Napisano

Merida - pod warunkiem, że potrzebuje ciężkiej 16" ramy.

No Saint - pod warunkiem, że potrzebuje podejrzanie lekkiej, jak na swoją cenę ramy ;) jak to mówią " z g...a bata nię ukręcisz "

Napisano

Przerzucanie sie linkami chyba nie ma sęsu .

Ramy karbonowe produkowane sa w różnych technologiach i warto byłoby aby podawać w jaki sposób , w jakiej technologi jest wykonana dana rama .

Obecnie jedna z bardziej zaawansowanych technologi jest HMX , który pozwala na uzyskanie bardzo sztywnej i lekkiej ramy , a zarazem wytrzymałej.

Stosowane jest to własnie w Scott Scale . Wiem że inne firmy równiez to stosują .

Może jest jakiś specjalista od Carbonu , na formu ? B)

Napisano

Nie chodzi mi o podanie samej informacji o tym z czego i jak zrobiona jest rama , ale o informacje co wynika z zastosowania takiego rozwiazania .

Np: Co daje " Carbon 12-K Monocoque "

Napisano

Pojawiają sie nowe linki czyli mam rozumieć ,że odradzacie Poisona B) ? Rzeczywiście fajny jest ten Whistle. Przygotowany byłem na coś trochę tańszego ale zobaczymy jak będzie.

Napisano

Każdy super lekki rower wymaga dobrej techniki, bo generalnie wszystko im lżejsze tym mientksze...

Na Max Ari R cały sezon jeździł np Konwa i nic nie połamał - myślę, że dobrze ją przetestował :(

Napisano

Marek Konwa niedawno sprzedawal remka Max Ari hehe. No ale nie o to tu chodzi. Mamy inne preferencje i jednemu moze geo odpowiadac a innemu nie. O ile wlasnie No Saint ma te katy nieco pokopane(choc uzytkownikom pasuja-mamy tu tez jeden projekcik) to w Pedalforce jest w porzadku.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...