Skocz do zawartości

[relacja] TC 2008

rafalvfr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytając Twoją relację miałem wrażenie że wiem co będzie dalej. Dokładnie rok temu na starcie TC07, tak samo to odbierałem. Bardzo fajnie napisane. Pozdrawiam

Napisano

bardzo fajna relacja!

ja też podobnie czułem się i na trasie (yeah!) i na ostatniej mecie (ech...) - miło było poczytać i sobie przypomnieć. Zwłaszcza niebieski szlak z Łabowskiej. My za to się nim wspinaliśmy... ;)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Zdaje się,że coś dobrego zaczęło się dziać wokół Transcarpatii.

Wzmianka na MTB News i Bikeboard,targi w Brnie,rewolucja z oznakowaniem trasy,ponownie w Bieszczady.

I co niezwykle istotne,chyba ruszy forum:

"Przebudowa obejmuje również specjalny dział ułatwiający komunikację Uczestników między sobą. "

Co cieszy.

Napisano
Zdaje się,że coś dobrego zaczęło się dziać wokół Transcarpatii.

Wzmianka na MTB News i Bikeboard,targi w Brnie,rewolucja z oznakowaniem trasy,ponownie w Bieszczady.

I co niezwykle istotne,chyba ruszy forum:

"Przebudowa obejmuje również specjalny dział ułatwiający komunikację Uczestników między sobą. "

Co cieszy.

Pożyjemy, zobaczymy. Nie takie obietnice organizatora, choćby ostatniej edycji TC, w praktyce okazały się jeno czczymi obiecankami...

Pierwszym testem wiarygodności będzie pojawienie się na stronie otwartego i w pełni wolnego forum dla sympatyków (i krytyków też!) tej imprezy. Ponad rok temu, gdy zamknięto forum pojawiła się bowiem szumna zapowiedź : przepraszamy Uczestników TransCarpatii za chwilowe trudności w dyskusji na naszym forum :)

Napisano

jmc pewnie tak!

choć względna cisza na forach po ostatnich edycjach raczej wskazuje, że uczestnicy nie liczą na zmiany. Dobrze chociaż, że Bieszczady wróciły na trasę.

Przy okazji - jmc którego nox'a masz? ja przejechałem TC2007 na nox flux4,5. czarnym jak w technologii stealth ;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Uzbieralem kase na TC 2009, ale teraz zastanawiam sie czy warto? słysze różne opinie na temat organizacji i teraz mam wątpliwości co do tej imprezy, a nie chciałbym ładować kasy w nudny i irytujący wyścig.

Panowie krótkie pytanie. Warto jechać?

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Jesli jestes w stanie machnac reka na kosmiczna niekompetencje organizatora to polecam :P

Choc jesli w 2009 TC ma byc po znakowanej trasie to tak jak by polowe radochy obcieto...

OSTRO!

I.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Dziwne...

Wczoraj znikły wszystkie styczniowe posty, które podejmowały m.in. ciekawy temat o wyższości trasy TC biegnącej od Beskidu Śląskiego po Bieszczady i sensu - a raczej bezsensu - jej znakownia drogowskazami, co planują organizatorzy kolejnej edycji.

Zamierzałem też zabrać głos w sprawie, ale nie zdążyłem...

Niewygodny temat, ukryta cenzura na Forum, wirus czy przypadek?

• 4 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Klaniam,

Film TC 2007 straszna amatorszczyzna tchnie, niestety (z calym szacunkiem do wlozonegoprzez tworcow wysilku...) takze mozesz sobie odpuscic. 2006 jak dla mnie najlepiej zrobiony i wydany...

A film z 2008 - jesli wogole taki powstanie - pewnie bedzie dostepny (jesli wogole :) ) nie predzej niz w lecie jak znam zdolnosci organizacyje Orga...

OSTRO1

I.

Napisano

TC2008 kręciła od połowy imprezy ekipa OTV. Relacje były podobno puszczane w "n" - nie widziałem osobiście. Ma ktoś może nagrany emitowany w tv materiał ?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano
na stronie TC ukazał sie szkic trasy, już nie mogę się doczekać.

Czego nie możesz się doczekać? przeterminowanych maximów? utraty kasy? :wallbash: Z takimi długami to ma pewnie (domysł) zablokowane konto więc co wpłacisz to na poczet długów pójdzie... :bye2:

Napisano
na stronie TC ukazał sie szkic trasy, już nie mogę się doczekać.

Z którego etapu są te zdjęcia lotnicze na stronie TC? To jest już cała trasa?

Napisano
Z którego etapu są te zdjęcia lotnicze na stronie TC? To jest już cała trasa?

Obrazki te, z różnych ujęć ilustrują symulację przebiegu trasy I, II i fragment III etapu.

Pokazują one m.in. dolinę Wisły z Ustroniem i częścią Beskidu Śląskiego, Zawoję z Babią Górą, Policą i Orawą oraz w dużym skrócie fragment Gorców, otoczenie Pilska....

Napisano
Obrazki te, z różnych ujęć ilustrują symulację przebiegu trasy I, II i fragment III etapu.

Pokazują one m.in. dolinę Wisły z Ustroniem i częścią Beskidu Śląskiego, Zawoję z Babią Górą, Policą i Orawą oraz w dużym skrócie fragment Gorców, otoczenie Pilska....

super dzieki!

a który etap będzie najcięzszy? ten z chmurkami? :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano
Czego nie możesz się doczekać? przeterminowanych maximów? utraty kasy? B) Z takimi długami to ma pewnie (domysł) zablokowane konto więc co wpłacisz to na poczet długów pójdzie... :mellow:

byłeś ??? że piszesz. Kasy jeszcze nikt nie stracił, nie słyszałem.

Z przeterminowanymi maximami - kłamstwo, przeterminowane były Isostary :)

Nie chcesz, nie jesz, masz swoje, jesz swoje.

• Mod Team
Napisano

Obecny...

Organizator ciagle wisi mi cala wplate za wycofanie sie - dodajmy terminowe - z TC 2008. I co kolega na to? :thumbsup:

A nie jestem odosobniony w swoim problemie...

Poza tym to granda i zenada jak sie pobiera od ludzi ciezkie pieniadze a potem serwuje im przeterminowane energetyki/izotoniki. Czy idac do sklepu i placac za mleko czy ser jak jest przeterminowane to poprostu nie pijesz/nie jesz?

Troska o klienta to OSTATNIA rzecz jaka moze sie pochwalic Rygiel...

OSTRO!

I.

Napisano
Obecny...

Organizator ciagle wisi mi cala wplate za wycofanie sie - dodajmy terminowe - z TC 2008. I co kolega na to? :)

A nie jestem odosobniony w swoim problemie...

Poza tym to granda i zenada jak sie pobiera od ludzi ciezkie pieniadze a potem serwuje im przeterminowane energetyki/izotoniki. Czy idac do sklepu i placac za mleko czy ser jak jest przeterminowane to poprostu nie pijesz/nie jesz?

Troska o klienta to OSTATNIA rzecz jaka moze sie pochwalic Rygiel...

OSTRO!

I.

Dzięki za rady Ivan,

ja "zaryzykowałem" i dostałem w ubiegłym tygodniu (2 dni po rejestracji) wypasioną bluzę z długim rękawem, opaskę i sporo wyczerpujących informacji o imprezie Nikt nie daje tyle za taką kwotę długo szukałem i to jest akurat pewne. Rozmawiałem z paroma osobami, które były zadowolone a nie raz już śmigały na TC. A z tego co słyszałem i to nie od organizatora to po prostu liczyliście na jakies pakiety last minute ale się przeliczyliście i uniesliście się dumą a na dodatek nie oddaliście gratisów za wczesną rezerwację. Szkoda fermentu w necie bo myślę że to fajna zajawkowa impreza. Ja napisze swoją relację po imprezie. Na bank.

Siema!

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Zatem garsc faktow...

TC 2007 ukonczylem i jeszcze w grudniu 2007 wplacilem cala kwote za edycje 2008. Jesli insynuujesz jakies kretactwa z mojej strony to na wszystko mam papiery i potwierdzenia. A takze potwierdzenia nieodebranych przez Rygla poleconych z moja rezygnacja z TC 2008, po tym jak w skandaliczny i kretacki sposob potraktowal via telefon mojego team-partnera dopytujacego sie co z Karpatka.

A te 200 tysiecy dlugow wylistowane u Kasperkiego to pewnie biedniutkiemu Ryglowi natlukli kosmici...

Szczerze boleje ze impreza o tak wielkim potencjale, ktora strasznie mi odpowiadala swoim profilem zajmuje sie ktos tak nieodpowiedzialny i nieuczciwy jak Marcin Rygielski. Strata to wielka dla polskiego MTB...

I nie jest to ferment tylko FAKTY ktorych doswiadczylem bolesnie na wlasnej skorze...

OSTRO!

I.

Napisano

Jasne stary,

Twój wybór, każdy chce zapłacić jak najmniej, tu sie nie dziwię. Załatwiajcie sobie swoje sprawy na osobności. Łatwo w sieci rzucić hasło ale trudniej coś zrobić. Mój ziomek się dogadał z orgami i startuje za free w TC 09 chociaz wycofał się tydzien przed TC chociaz nic mu sie regulaminowo nie należało! Ale zamiast siać ferment to się po prostu dogadał, po ludzku, a Wy poszliście w zaparte i się teraz frustrujecie w necie. Dogadajcie się z orgami i wszyscy będą zadowoleni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...