KAZUMI Napisano 18 Listopada 2005 Napisano 18 Listopada 2005 No to wtopa na maxa :? I jak oni chcą to usunąć. Wszystkie rowery powrotem na Tajwan i wkręcanie śrubek. Ale za to musi być ktoś odpowiedzialny. Bo jak jest miejsce na śrubkę i nikt jej nie wkręcił to znaczy że to jego wina i to on powinien ponieść konsekwencje. Ta sprawa to kolejny mocny kopniak w GT tylko żeby się pozbierali 8)
Lukaszeczek Napisano 18 Listopada 2005 Autor Napisano 18 Listopada 2005 Nie spotkałem się jeszcze z takim producentem, który nie miałby jakiejś wpadki - niestety w procesie produkcji zawsze coś może wyniknąć - choć w tym przypadku widzę, że ktoś chciał zaoszczędzić kasy i stwierdził, że skoro tuleja jest umocowana, to po co jeszcze wkręcać śrubke, tracić czas i pieniądze. Prawda jest taka, że dawno już onżynierowie przestali projektować rzeczy - teraz je projektują ludzie po marketingu, oszczędzając czasem euro czy dwa na sztuce (co pomnożone przez produkcję daje czasem niebotyczne pieniądze) - i potem odbija się to czkawką. I tak jak w samochodzie jestem w stanie zrozumieć drobne wtopy, tak w rowerze nie - do cholery - nie ma tu jakiejś kosmicznej liczby elementów. Śmiało mogę porównać to z pralką (a pracowałem dla pewnego potentata niemieckiego) i gdyby auta miały mieć takie wtopy, to wszyscy by się pozabijali. Inną sprawą jest "choroba wieku dziecięcego" - dlatego niektórzy (w tym i ja) nie kupują nowego modelu, ale czekają jak zostanie przetestowany, albo kupują coś innego, ale sprawdzonego. Dlatego z jednej strony, jak inżynier, który brał udział w procesie produkcyjnym, rozumiem te bolączki, ale jako klient - walę to - nie interesują mnie czyjeś niedoróby - za coś takiego powinny polecieć głowy. pozdro
riker Napisano 19 Listopada 2005 Napisano 19 Listopada 2005 no i ciag dalszy, ale najpierw fotki: No i wyobrazcie sobie, Pan Generalny Menadzer zadzwonil dzis, przed wejsciem do salolotu.... Po rozmowach z inzynierami GT [ a jak do nas przyjechal, strzelil pieciominutowe oratorium nt. wspanialej kadry inzynierskiej w GT, o ponadprzecietnym stazu - 20 lat ], okazalo sie, ze zaprojektowano ten element jako kawalek rurk,i przykreconej centralna srubka do wahacza. W praniu okazalo sie, ze inzynierowie, zalsepieni wieloletnia rutyna, nie przewidzieli, ze na przednia przerzutke dzialaja spore sily i cale ustrojstwo pieknie sie krecilo wokolo tej srubki. Wiec poszlo do poprawki i wprowadzono spaw....ale przez pomylke, usunieto ze specyfikacji srubke !!! Wiec rowery zostaly wyprodukowane [ 2006 juz sa wykonane, w modelu na 2007 zmodernizuja ] ze spawem i gwintowana dziurka....ale bez srubki. Spaw peka po kilku przerzuceniach ........hehe. Szkoda, ale obsuwa jak zloto. Maja, jak juz pisalem, porozsylac dilerom srubki [ w ameryce skonczyloby sie procesami sadowymi i ogromnymi kosztami, a polak sam wkrecilby srubke i odlamana rurke albo przykleil albo dospawal w warsztacie ]. A rowery fantastyczne. Dalej zdania nie zmienie, ze to jedne z najciekawszych konstrukcji. Szkoda, ze moga polec na rynku, jak polamia sie i tu i tam i w tescie.....i na forach zaczna ludzie lajdaczyc na GT.......bedzie smrod.......zobaczymy [ a ja zaczelem, na pohybel mi ]
BART_osz Napisano 19 Listopada 2005 Napisano 19 Listopada 2005 Faktycznie kwasior. Qzwa ze naprodukowali juz tego kosmiczne ilosci ( piszesz ze roczniki 06 juz sa wykonane ) i dopiero teraz wychodzi taki zgrzyt :shock: . Nikt tego wczesniej nie testuje ?? Myslalem ze zanim cos pojdzie do produkcji sprawdza sie najpierw pare testowych modeli w terenie, i po paru ostrych setkach kilosow dopiero sie cos zatwierdza. A tu widac naprodukowali ... zaczeli testowac i zonk :-/ . Ostatnio chodzily mi po glowie mysli czy nie kupic ramy full suspension i myslalem wlasnie o i-drive ... mialem rozterki ale przynajmniej teraz wiem ze jesli sie zdecyduje to nie na gt - wybiore pewnie xlt Jamis'a.
riker Napisano 19 Listopada 2005 Napisano 19 Listopada 2005 nie, wez I-Drive 5.........po prostu rurke sobie dokrecisz "na-fiz" i podkleisz klejem do metalu. A jezdzi lepiej niz XLT [ ktore notabane do rocznika 06 mialy problem z lamiacymi sie dolnymi widelkami, stad nowa dospawka w modelu na przyszly rok ]. Ja wybralbym GT. Nie opuszczaj f-my. Ceny XLT na 06: XLT 1 - 1550 XLT 2 - 2100 XLT 3 - 3400 Ceny I-drive 5 06: 1.0- 3000 2.0- 2100 3.0- 1500 4.0- 1350 GT mozna kupic w necie o okolo 150 usd taniej niz powyzej.........
BART_osz Napisano 19 Listopada 2005 Napisano 19 Listopada 2005 Rozwazalem Gt bo chyba mnie firma uwiodla dzieki obecnemu rowerkowi - ale Twoje info o tym zonku mnie troche speszylo . W kazdym razie jeszcze caly czas jestem na etapie myslenia co to bedzie jak przyniose nowa rame do domu - moze mnie kobita do loza nie wpuscic przez tydzien :lol: . Myslalem o roczniku 05 - tutaj maja ramy zdjete z rowerow wystawowych , nieuzywane w niezlej cenie . Moze lookniesz - myslisz ze dobra cena ?? Tylko ze jak piszesz one tez sa awaryjne ... :? . Polec prosze cos w przystepnej cenie .
Pikul Napisano 25 Listopada 2005 Napisano 25 Listopada 2005 Musze kupić nowe stery do GT Avalanche 1.0 rocznik 2004 BART_osz, może ty wiesz jakie będa pasować :?:
KAZUMI Napisano 25 Listopada 2005 Napisano 25 Listopada 2005 Stery są chyba standardowe więc 1 1/8” i powinno wszystko grać o ile się nie mylę 8)
Pikul Napisano 25 Listopada 2005 Napisano 25 Listopada 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73350257 te będa pasować [ Dodano: 2005-11-25, 21:58 ] http://img340.imageshack.us/my.php?image=b...eztytuu15ri.jpg Tak to wygląda
BART_osz Napisano 25 Listopada 2005 Napisano 25 Listopada 2005 Te zintegrowane z aukcji allegro powinny byc jak najbardziej ok.
riker Napisano 26 Listopada 2005 Napisano 26 Listopada 2005 ten xlt z linku ma juz dospawki, wiec za 600 jest super [ zwazywszy,ze amor to 300 ]. lap.
Wronski Napisano 26 Listopada 2005 Napisano 26 Listopada 2005 Witam wszystkich posiadaczy rowerów marki GT, chciał bym dołączyć do Waszego klubu! Od roku jeżdżę na GT I-Drive 0.0 2004. Sprzęt działał dobrze przez cały sezon ale myślę, że teraz przydał by mu się serwis. Może ktoś z klubowiczów natkną się w sieci lub posiada instrukcję jak serwisować zawieszenie I-drive-a? Mnie się nie udało nic sensownego znaleźć ale może źle szukałem
BART_osz Napisano 26 Listopada 2005 Napisano 26 Listopada 2005 Witaj w klubie . Gratuluje maszynki 8) . tutaj zgladales ?? . Opis rozkretki i-drive plus w zakladce manuals - instrukcje w pdf'ie. Jest tez wszystko o i-drive ;-) Riker bylem ta ramke juz nawet ogladac :twisted: . Codziennie wchodze na strone sklepu i bladze kursorem przy przycisku "add to cart" ...
Wronski Napisano 26 Listopada 2005 Napisano 26 Listopada 2005 Witaj w klubie . Gratuluje maszynki 8) . tutaj zgladales ?? . Opis rozkretki i-drive plus w zakladce manuals - instrukcje w pdf'ie. Jest tez wszystko o i-drive ;-) Do IDXC jest wszystko co potrzeba, a ja mam ramę ze starszą wersje zawieszenia I-Drive . Jest co prawda opis demontażu w pdf-ie ale przydało by się coś z obrazkami tak jak do IDXC no ale powinno wystarczyć to co jest. DZIĘKI!!!
Pi00tr Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 Witam szanownych GT'owców !!! Niniejszym pragę dołączyć do Waszego zacnego grona jako ujeżdżacz GT Idrive 3.0 '04. Mam go od niedawna i dopiero dwa maratony zaliczyłem na moim GT i już nie mogę się doczekać następnego sezonu :grin: Real fotki podesle w pózniejszym czasie. Jeżeli kocepcja stworzenia klubowych koszulek wypali chciałbym partycypować w tym projekcie. Być może znamy sie z widzenia z maratonów ? Zawsze jest kilka wyróżniających się z tłumu GT i Moongose'ów. Przyznawać się, kto startuje i w których imprezach ? GT RULEZ !!! Pozdrawiam wszytskich !!!
BART_osz Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 No prosze - ludzi z solidnymi maszynami przybywa . Wtaj w klubie. Gratuluje fajnej brzyczkI :wink:
KAZUMI Napisano 8 Grudnia 2005 Napisano 8 Grudnia 2005 Witam witamy sorki że bez czerwonego dywanu i dzieci sypiacych kwiatki ale i tak serdecznie witamy i pozdrawiamy 8)
Pi00tr Napisano 9 Grudnia 2005 Napisano 9 Grudnia 2005 Dzieki koledzy za powitanie, Poniewaz seryjnie montowane v braki w roczniku 2004 srednio sprawują sie w wilgotnych warunkach zastanawiam sie nad niedrogimi lecz skutecznymi tarczowkami hydraulicznymi. Mój typ to Deore 525, macie jakies doswiadczenia z tymi hamulcami, polecacie ? Czy waszym zdaniem wystarczy sama zmiana piasty na taką do tarczowek czy zmiana obreczy tez jest konieczna ? Spotkalem sie z roznymi opiniami i jestem ciekaw Waszego zdania. Pozdrawiam, P.
BART_osz Napisano 10 Grudnia 2005 Napisano 10 Grudnia 2005 Produkuje sie obrecze specjalnie dedykowane do kol w ktorych montuje sie tarczowki - choc by wspomniec popularne 321 disc mavica czy doubletrack'i sun'a - ale jezeli Twoje obrecze pod v'ki spisuje sie niezle , sa trwale i nie musisz ich non stoper prosotwac - i co wazne jestes z nich zadowolony - to po co zmieniac Zmienic piaste to koniecznosc , zmiana obreczy konieczna na pewno nie jest. Zostawiajac stara obrecz zostawisz tez sobie w kieszeni wiecej kasy - a to na pewno tez wazne Sam jestem wlasnie w trakcie skladania nowych kol - ale jeszcze caly czas mam rozterki jaka obrecz wybrac - zmieniam TYLKO dlatego ze moje obecne obrecze sa marnej jakosci
Pi00tr Napisano 10 Grudnia 2005 Napisano 10 Grudnia 2005 No wlasnie myślałem o mavicach 517 Disc czy jakoś tak ale koszt skałdania kół od podstaw troche mnie chwilowo przerasta. Chyba wrzuce na razie tarcze tylko na przód i bez zmiany obręczy. W wersji standardowej w moim Idriviku są obręcze Syncros i zapowiadają się dość solidnie. Zobaczymy jak będa się sprawowac w przyszłym sezonie. A propo zbierania kasy na tarczórki :-) Mam do sprzedania mojego poprzedniego fullika - Mongoose Wing Elite model 2005. Wiecej informacji pod linkiem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76654204 Milego weekendu, P.
giz Napisano 13 Grudnia 2005 Napisano 13 Grudnia 2005 Mam takie jedno pytanie: jaka jest srednica rury podsiodlowej w GT avalanche 1.0/2.0? A wlasciwie moze powinienem to sformulowac inaczej: Jaka obejma przerzutki przedniej pasuje do tej ramy? Jakiej srednicy sztyca wchodzi w rure podsiodławą w tej ramie? Chodzi mi o wymiary w jaknajnowszych ramach, najlepiej 2005, mam nadzieje ze w 06 sie nie zmienia? :?
BART_osz Napisano 13 Grudnia 2005 Napisano 13 Grudnia 2005 Na dniach powinienem dostac upragniona suwmiareczke - to Ci dokladnie wymierze rocznik 05. Chyba ze mnie ktos uprzedzi [ Dodano: 2005-12-13, 17:03 ] Sprawdzilem sobie daty i planowo dostane ja dopiero za tydzien :-/ . Jak to nic pilnego wkleje wymiary za tydzien
giz Napisano 14 Grudnia 2005 Napisano 14 Grudnia 2005 Nie ma problemu. Moze być za tydzień, no chyba ze ktos zna te wymiary, to chetnie dowiem się o nich wczesniej Dostalem ostatnio przerzutke na przod. Obejma jest na 34.9, ma tez adapter na 31.8...ale boje sie ze rurka moze miec jeszcze ten mniejszy wymiar...28.6 i co wtedy? :? klops 8) nie chcialbym wywalac kolejnej stowki na przerzutke...byloby nie fajnie :| No a jezeli chodzi o sztycę to po prostu chce wiedzieć na przyszlość. Będę wdzięczny za pomoc.
BART_osz Napisano 14 Grudnia 2005 Napisano 14 Grudnia 2005 Pomierzylem "na oko" jakims sh*towatym metrem - zewnetrzna srednica to bedzie na 99% 3,1 cm .Wiec klopsu raczej nie bedzie ;-)
Lukaszeczek Napisano 14 Grudnia 2005 Autor Napisano 14 Grudnia 2005 3,1 cm Moj ulubiony tokarz na warsztacie, zwykl mowic do studentow - Panie, w centymetrach to stolarz mierzy :twisted: Witam wszystkich nowych uzyszkownikow GT w naszych skromnych, ale jakze cieplych i serdecznych progach - mam goraca nadzieje, ze dlugo zagrzejecie u nas miejsce, i ze nasza wspolpraca przyniesie obopolne korzysci :grin: Co do koszulki - chlopacy, widze, ze emocje opadly, a szkoda. Moze pomyslcie nad tym troszke jeszcze, poki nie sezon. Myslalem, ze moze bysmy sobie jakies takie polary zrobili z logiem GT i xc-zone - koszt podobno to okolo 40pln - gdzies mi sie to przewinelo - a na zime w sam raz do pochodzenia po domu... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.