Wax Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Wax - z zaciskami jest niestety różnie różniaście... ja np. czekam na 3 komplety i czekam i czekam... MrJ, ale czekasz właśnie na te Dartmoory ? Ja byłem u siebie w sklepie, gościu powiedział, że w hurtownii nie było jeszcze, ale jak będą to mi ściągnie. Fakt, nie m tych Bolt-On'ów nigdzie na necie, oprócz BikeSquadu, choć szczerze wątpie, że je mają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 http://www.bikesquad.pl/product_info.php?c...roducts_id=1588 Jest napisane, że będzie dostępny od 15 kwietnia 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Proszę bardzo: http://velo.com.pl/www/produkt.php?m=1&...;p=%&id=223. Rogi może nienajtańsze, ale są konkurencją wagowo-cenową dla Boplighta. http://velo.com.pl/www/produkt.php?m=1&...;p=%&id=222 cena i waga trochę odstraszająca, ale w kwesti komfortu to chyba trochę lepsze rogi {coś ala roox albo tune, grube i z fajnym patentem śruby mocującej} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 MrJ, ale czekasz właśnie na te Dartmoory ? Czekam na zaciski DARTMOOR BOLT-ON napisałem że 3 komplety, ale w sumie będą kupione 4 - 3x czarne (2x dla mnie, 1x dla Mej ) i jedne różowiastoczerwone dla Tiny - na sklep Accenta w Cz-wie ("CYKLO") mają podobno przyjść dzisiaj... Co do różków - na podstawie ACCENT CROSS-COUNTRY można sobie zrobić, jedynie je skracając (są absurdalnie długie, no chyba że kroś używa takich pałąków do trekkingu) wagę ok. 95g, czyli porównywalną z podanymi LITE-BAR'ami. Mnie się udało zejść do 82g (przed polerowaniem, ostatecznie będzie ok. 80g) to BEZ zmiany śrub (są nadal stalowe!). Projekt niedługo wrzucę... A ergonomia samych różków - rewelacyjna! PS. A co do marki Accent - jeśli ktoś nie jeździ w SPD, pedałki LITHIUM - ok. 270g realu za <50PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 [ciach] PS. A co do marki Accent - jeśli ktoś nie jeździ w SPD, pedałki LITHIUM - ok. 270g realu za <50PLN Chyba lepsze będą Axium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Jednak cena o połowę większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Dzięki maszynom zapewne tak... choć Tina miała wymieniane maszynówki po roku czasu, a niektóre kulkowe po czyszczeniu i kontrowaniu potrafią działać latami... Ale jak kto uważa. No i Axiumy są prawie 30PLN droższe, a tu mamy porównanie tańsze/niekoniecznie tańsze - FiFi, wyprzedzieś mnie z tym komentarzem A tu coś dla lighterów o zapędach lanserskich: NYPLE DARTMOOR - z aluminium, komplet na koło (36 sztuk, więc pewnie parę zostanie, bo odchudzacze stosują zwykle 32, a na przód to i 28) za 15PLN. Kolory do wyboru No i tarcza DARTMOOR NANO - naprawdę pojechany wynalazek. Ale chyba celowo dali tylko rozmiar 6", bo nie wiem jaką to by miało sztywność przy większych... ale do XC wystarczy. Coś takiego z dobrymi zaciskami... do tego jeszcze odpowiedniej jakości piasta, i mamy może z 100g więcej niż V-ki! A na deser: ser pt. DARTMOOR HORNET - zębatka dla extremistów. Szkoda tylko, że tych zamożnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 http://www.velo.com.pl/www/produkty.php?m=...d=1&id=1796 ładna i lekka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Omen - podałem to samo post wcześniej A zostając przy Velo - chyba jeszcze nie było go w zestawieniu: WIDELEC ACCENT XC-RACE - sztywniak dla tych, których nie stać na Pace'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 7 Maja 2008 Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Ciekaw jestem, czy ktoś miał do czynienia z tą kierownicą: http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/product_...roducts_id=1258 Nie? A co myślicie? Kąt 3,5 stopnia będzie wygodny? Trochę lekka jest, aż mam obawy przy tej cenie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Jak na 25,4 mm to waga normalna, choć trzeba przyznać że tania, nawet bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 10 Maja 2008 Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 @GdyniaBiker mam EA70 o wadze 150 przy 580mm dlugosci i giecie 3 stopnie i mi pasuje. Jest bardziej prosta niz 5 stopniowa. I tyle. 140 gram to niezle. I tanio. Ciekawe jaka jest realna waga. W sumie to bym sie jej nie obawial, nie zdziwilbym sie jakby robila ja ta sama fabryka co robi WCSy/Eastony/inne_znane. Choc nie wiem kto je robi, firme pierwszy raz widze. Rownie dobrze moze sie w realu okazac ze wazy 165 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Za taką cenę to nawet jakby ważyła 170g to się opłaca brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Taak, zasialiście ziarno niepewności, ciekawe, ile waży realnie Ale łudząc się, że nie więcej niż 160g, chyba ją wezmę, jak będę miał kasę i napiszę, jaka jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Maja 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jak na 40$ to wypas http://cgi.ebay.com/NOS-TITANE-CASSETTE-9-...1QQcmdZViewItem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Panowie szukam piasty na przód pod DSC na zwykłą oś lżejszą od XT '08 CL [169g]. Czy da radę? Budżetowo oczywiście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Ciężko będzie Ci znaleźć coś w cenie XT, a lżejsze. Chyba, ze chcesz piastę szosową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Szosowa po tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Ups... Sorry, zaszła mała pomyłka. Ale pod tarcze to i tak ciężko będzie Ci znaleźć coś lżejszego od XT w tej cenie. :turned: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 http://www.allegro.pl/item366128922_chosen...tarcza_mtb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 A te 169g XT to jest z zaciskiem czy bez? Jeśli z to XT jest lżejsze od tego Chosen'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Oczywiście, że waga jest bez zacisku. W takiej cenie waga 169g z zaciskiem to byłby cud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Fajne lekkie - ok . 188g siodełka - i tanie http://aukcja.onet.pl/search.php?string=ty...2&country=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 A ten chosen to żadna lipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Na LB kilka osób ma piasty firmy Chosen. Moim zdaniem nie warto kupować nowej piasty dla tych 20g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.