Anonimos12345 Napisano Piątek o 08:53 Napisano Piątek o 08:53 Cześć zakupiłem pierwszy w życiu gravel mam 178cm 83cm przekroku, wziąłem rozmiar M ale wydaje mi się że mam wyjątkowo wysoko siodełko ustawione biorąc pod uwagę geometrię turystyczną… bardzo proszę o ocenę Cytuj
RabbitHood Napisano Piątek o 09:28 Napisano Piątek o 09:28 (edytowane) Jest OK - rama też ujdzie - pewnie mogłaby być o numer większa (wtedy istnieje ryzyko, że byłaby za duża) - ale da się tak jeździć. Siodełko podnieś o palec czy dwa. Edytowane Piątek o 09:29 przez RabbitHood Cytuj
Anonimos12345 Napisano Sobota o 18:28 Autor Napisano Sobota o 18:28 A czy pozycja nie jest zbyt pochylona ? Doczytałem że różnica między kierownicą a siodełkiem powinna być do ok 6cm. jesli jeszcze podniosę siodełko to będzie zdecydowanie więcej. Dodatkowo czuję że stawiam stopy na pedalach bliżej Pięt. Cytuj
nctrns Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu To dalej jest gravel, a nie mieszczuch, siodełko będzie wyżej niż kierownica. Różnica wysokości między nimi nie jest w żaden sposób ustalona ani polecana. Za to jest tylko jedna poprawna wysokość siodełka - adekwatna do twojej anatomii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi