Skocz do zawartości

Poison Light Frame Club

Toosh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie mam tylnego hamulca, który coś by dawał, więc nie zakładam wcale :) Przerzutka nie jest "podłączona" z racji tego, że nie posiadam prawej klamkomanetki. Będę miał ją dopiero jutro i jutro ją zamontuję. Waga się zwiększy niestety, no ale trudno, co zrobić :P

• Mod Team
Napisano
Nie mam tylnego hamulca, który coś by dawał, więc nie zakładam wcale :)

Z takim myśleniem zbliżasz się o krok do tragedii. To że hamulec nie ma napisane na dźwigni Avid/XTR/XT to znaczy, że już nic nie daję. Stary przestań, bo mnie nie przekonasz. A może to już faktycznie bardziej choroba "mania lekkości" cię opanowała.

Napisano

Źle mnie rozumiesz. Nie założyłem hamulca dlatego, że klocki są zjechane na jakieś 95% i w sumie zamiast 100% siły hamowania, w tej chwili ten hamulec daje jakieś 10%. Nie ma sensu wydawać 5zł na jakieś klocki, które po miesiącu jazdy nadadzą się do kosza, dlatego poczekam aż trafi się coś porządnego i wtedy będę miał 2 hamulce. W tej chwili na taką jazdę przedni hamulec w zupełności spełnia swoje zadanie.

• Mod Team
Napisano

Jak chcesz, twoja sprawa w końcu :D

Mój Poison w Szczyrku

img0886qo0.th.jpg

Wkrótce wielka rewolucja i wskoczenie w limit wagowy 10 kg :)

Napisano
Kamil, masa, masa :) Po co tylny hamulec i przerzutka. Lepiej tak jak jest :D

Aaaaaaa, to przepraszam :)

Mój Poison w Szczyrku

...

Wkrótce wielka rewolucja i wskoczenie w limit wagowy 10 kg :)

Tez chcialbym byc w Szczyrku... :(

(ale nie odkrecisz hamulcow i przerzutek? ;)

• Mod Team
Napisano
(ale nie odkrecisz hamulcow i przerzutek? :)

Nie no coś ty. Mi życie miłe.

Nigdy nie wiadomo. Swego czasu zrobił z Zyankali single-speed'a (i grzał na nim jak mała lokomotywa), to może i brakeless zacznie jeździć B)

Lepiej bym tego nie ujął: "mała lokomotywa" myślę jednak, że trochę wyolbrzymiasz sprawę :P

Ano był single speed, lasy Kolumna :)

bc8d949db5385c4emed.jpg

Będę zmieniać cały napęd oraz koła i inne drobne części o których będzie później jak już przyjdą.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Niebrzydki ... może niepotrzebnie tak się wzbraniałem przed zakupem srebrnej ramy.

Disiaj zmieniłem w swoim hamulce - miejsce Juicy 5 zajęły "siódemki". Teraz tylko 100 lat docierania i będzie super :)

No i też wrzucę zdjęcie swojego Poisona w górach.

7fd2c584bd0c3a97m.jpg

Napisano

Skarbonki bez dna ;-)

Czarny tez ladny, ale mi najbardziej podobal sie antracyt matowy - z tym, ze trzeba byloby czekac na zamowienie. A znajac opinie o "extremistach" wolalem sobie do nich pojechac, pomacac i wziac to co maja na miejscu ;-)

Napisano

Ja zamawiałem w zeszłym roku w grudniu to wtedy usłyszałem że wybrany kolor równa się 2 tygodnie oczekiwania, ale że "był" CAŁY biały który był u mnie na drugim miejscu w rankingu za czerwonym to wolałem go od ręki :D I tak oto dostałem białą ramę z czarnym wahaczem :angry2:

• Mod Team
Napisano

Kurde a ja zapomniałem o możliwości zamówienia ramy w dowolnej wersji kolorystycznej i zamówiłem w ciemno, a właściwie ciemną :D:angry2:

Napisano
Ja zamawiałem w zeszłym roku w grudniu to wtedy usłyszałem że wybrany kolor równa się 2 tygodnie oczekiwania, ale że "był" CAŁY biały który był u mnie na drugim miejscu w rankingu za czerwonym to wolałem go od ręki :wub: I tak oto dostałem białą ramę z czarnym wahaczem :icon_mrgreen:

Extremisci sa w caly swiat z precyzja realizacji zamowien, jak nie ramy o skoku 125 zamiast deklarowanych 150, to ja np dostalem rame AM z napisem li tylko -Arsen (AM im zjadlo), bialy kruk taki, jakby co, to podwyzszy cene na allegro ;-)

Napisano

Łukasz, bardzo mało jest czarnych Zyankalich, więc przynajmniej się wyróżniasz, nie mogą ciągle białe i srebrne jeździć :D

A biały michu jest już na finishu tuningu :confused: Jeszcze tylko rogi (wrzucę WCS'y) i gripy i mam spokójjjj i nic tylko śmigać i na IV piętro dźwigać :D

9.jpg

Opis na dzień dzisiejszy:

Rama: Poison Zyankali 42

Sztyca: Accent SP-428 27,2

Siodełko: San Marco SKN

Korba: LX FC-M582, 44/32/22 170mm

Przerzutka przednia: Shimano XT

Przerzutka tylna: Deore XT 2008 RD-M772 SGS

Manetki: DEORE SL-M530 czarne

Kaseta :XT 2008 CS-M770 11-44

Łańcuch: DEORE XTR CN-7701 9'tka

Pedały - SPD PD-M520

Koszyczek - Merida

Stery - DeOne

Zacisk sztycy - alu

Amortyzator: Manitou R-seven 80mm clickit '07

Mostek: Tioga O-Bone 90mm

Kierownica: Accent FlatBar 25,4

Klamki: AVID SD7 2008

Hamulce: AVID SD7 2008

Koła: Mavic CrossRide UB 2008

Dętki: ?? :P

Linki i pancerze: ?? :P

Waga... łazienkowa wskazuje 10~10,5kg :)

A może jeszcze sobie złoże zimówkę na ramie Corrateca hmmmmmmm tyle części zostało że nie wiem co z nimi zrobić B):)

Napisano

Hejka, mam parę pytań do Trucicieli ;-)

Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad zakupem ramki Poisona Zyankali, chcę się przesiąść z Meridy na Poisona. Chociażby nawet z głupiej przyczyny że Meridy stały się rowerami dla mas. I tutaj pojawiają się pytania:

-czy jakoś ram Poisona jest wysoka? chodzi mi głównie o lakier i trwałość

-orientuje się ktoś jaka jest waga Zyankali w rozmiarze 46cm?

-czy dystrybutor poisona robi jaja z gwarancją?

-pod jaki amortyzator jest geometria Zyankalego? 80 czy 100mm ??

No i najważniejsze pytanie na koniec:

-czy warto kupić ramę Poisona?

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Jakość ramy (przynajmniej w moim przypadku) jest dość wysoka, żadnych zadrapań, obić, rys itd Poison też nie jest jakims unikatem, coraz więcej osób ma poisony, ale nie ma ich tyle co merid :)

Geo zdecydowanie pod 80mm.

Napisano

- Trwałość bardzo dobra. Tzn. nie odbiega im minus od innych ram. Moja ma przebieg ponad 12000 km i po umyciu wygląda rewelacyjnie.

- 46 cm to zdaje się moja - 18``. Waży 1612 gram ze stalowymi piwotami ( z alu od nusiu.pl - 1602g).

- Co do gwarancji to mało opinii użytkowników na ten temat. Potwierdza to tylko dobrą jakość tych ram - nie słyszałem ani nie widziałem złamanych Poisonów. A co do obsługi w EX Shop`ie, to opinie o tym sklepie są raczej jednoznaczne - do profesjonalizmu to im trochę brakuje. Aczkolwiek mam wrażenie, że wynika to bardziej z bałaganiarstwa i roztrzepania z niechlujstwem niż ze złej woli sprzedawcy ;)

- amor raczej 80 mm

- warto kupić Poisona, aczkolwiek takie opinie w Klubie Poisona będą siłą rzeczy subiektywne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...