Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Jak w temacie, używa ktoś tych kluczy dynamometrych? Zakres 5-25Nm i 10-60Nm, pomiar momentu w prawo i w lewo. Cena dość przystępna, nie wiem jak z jakością i trwałością. W zasadzie to nie jestem zwolennikiem "tanich" narzędzi, ale podobno jakościowo wypadają dość fajnie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Pawel198808
Napisano

Używam 5-25 Nm firma SATA lewo i prawo oraz 20-100 Nm z firmy Proxxon w prawo. Szczególnie polecam SATA, który świetnie się sprawdza. Mega wykonanie. Zapłaciłem swego czasu za niego 274 zł.

Napisano

LEOTDIPL, nie brakuje Ci pomiaru momentu w lewo w tym Proxxonie? Np. podczas dokręcania suportu, czy pedałów. Właśnie dlatego chcę klucz z pomiarem w prawo i w lewo

Napisano

Proxxona nie używam do roweru. Jednak jest patent, aby uzyskać lewy kierunek. Trzeba ta główkę rozkręcić i "cosik" w środku pozamieniać (obrócić). Patent znalazłem - jeśli dobrze pamiętam - na Amazonie (opinia z Włoch). Była udokumentowana licznymi zdjęciami - które gdzieś mam. Sam klucz jest super, i używam go do aut.

Napisano (edytowane)

Aa do samochodów to też mam klucze z pomiarem tylko w prawo 🙂 tutaj chcę skompletować narzędzia tylko do obsługi rowerów. Przy nich grzebię w innym miejscu niż przy samochodach, stąd pomysł na skompletowanie osobnego "warsztaciku" rowerowego 🙂

Edytowane przez Pawel198808
Napisano (edytowane)

W takim razie szukaj. Problemem będzie DOKŁADNOŚĆ. Natomiast klucz SATA (kod produktu ST96212SC) - który ci podałem - wymiata. Ma wszystko. Jakość, dokładność i oba kierunki. Dzisiaj nie jest tanio.

Edytowane przez leotdipl