Pawel198808 Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia (edytowane) Witam, Jak w temacie, używa ktoś tych kluczy dynamometrych? Zakres 5-25Nm i 10-60Nm, pomiar momentu w prawo i w lewo. Cena dość przystępna, nie wiem jak z jakością i trwałością. W zasadzie to nie jestem zwolennikiem "tanich" narzędzi, ale podobno jakościowo wypadają dość fajnie. Pozdrawiam Edytowane 31 Sierpnia przez Pawel198808 Cytuj
leotdipl Napisano 6 Września Napisano 6 Września Używam 5-25 Nm firma SATA lewo i prawo oraz 20-100 Nm z firmy Proxxon w prawo. Szczególnie polecam SATA, który świetnie się sprawdza. Mega wykonanie. Zapłaciłem swego czasu za niego 274 zł. Cytuj
Pawel198808 Napisano 7 Września Autor Napisano 7 Września LEOTDIPL, nie brakuje Ci pomiaru momentu w lewo w tym Proxxonie? Np. podczas dokręcania suportu, czy pedałów. Właśnie dlatego chcę klucz z pomiarem w prawo i w lewo Cytuj
leotdipl Napisano 8 Września Napisano 8 Września Proxxona nie używam do roweru. Jednak jest patent, aby uzyskać lewy kierunek. Trzeba ta główkę rozkręcić i "cosik" w środku pozamieniać (obrócić). Patent znalazłem - jeśli dobrze pamiętam - na Amazonie (opinia z Włoch). Była udokumentowana licznymi zdjęciami - które gdzieś mam. Sam klucz jest super, i używam go do aut. Cytuj
Pawel198808 Napisano 8 Września Autor Napisano 8 Września (edytowane) Aa do samochodów to też mam klucze z pomiarem tylko w prawo 🙂 tutaj chcę skompletować narzędzia tylko do obsługi rowerów. Przy nich grzebię w innym miejscu niż przy samochodach, stąd pomysł na skompletowanie osobnego "warsztaciku" rowerowego 🙂 Edytowane 8 Września przez Pawel198808 Cytuj
leotdipl Napisano 9 Września Napisano 9 Września (edytowane) W takim razie szukaj. Problemem będzie DOKŁADNOŚĆ. Natomiast klucz SATA (kod produktu ST96212SC) - który ci podałem - wymiata. Ma wszystko. Jakość, dokładność i oba kierunki. Dzisiaj nie jest tanio. Edytowane 9 Września przez leotdipl Cytuj
pecio Napisano 9 Września Napisano 9 Września Elektroniczne Proxxony mają jak dobrze pamiętam dokładność na poziomie 1-1,5% i przełączanie w oba kierunki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi