Rybus85 Napisano wczoraj o 07:55 Napisano wczoraj o 07:55 Jakie macie zdanie na ten temat? Po ostatniej wywrotce zastanawiam się czy nowego sprzętu nie ubezpieczyć 😜 Obecnie aluminiak,więc pozbierałem się i nawet roweru nie oglądałem. Ale nowy to cały karbon,więc lekkie obawy są. Patrząc na ceny dramatu nie ma. Ktoś ubezpieczał? Warto gdzieś szczególnie w jakiejś firmie poszukać? Cytuj
nctrns Napisano wczoraj o 11:29 Napisano wczoraj o 11:29 Z moim Giantem była opcja ubezpieczenia roweru na rok w Warcie. Casco, ubezpieczenie od kradzieży itp. Wywaliłem się dość srogo na dzień przed końcem ubezpieczenia. Poszła tylna przerzutka (di2), hak, łańcuch, do tego odrapania klamki, lakieru. Dostałem coś ponad 2500 na konto, co wystarczyło na wymianę przerzutki, haka, łańcucha, robociznę. Odrapania zostawiłem i reszta została w kieszeni. Tego ubezpieczenia już nie ma (poza tym i tak było dostępne tylko przy zakupie roweru Giant, normalnie w ofercie Warty tego nie było). Obecnie jedyne sensownie wyglądające ubezpieczenie jest w NN. PZU i CUK coś mają, ale wychodzi drożej a oferuje mniej z tego co patrzyłem kilka miesięcy temu. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 12:50 Napisano wczoraj o 12:50 Z ubezpieczeniem roweru nie jest tak kolorowo . Można ubezpieczyć rower kupiony w całości . Składanego jest wręcz nie możliwe a przynajmniej bardzo trudne . Składka roczna za sam rower kosztujący 10000 zł ( tak dla przykładu ) to około 380 zł w PZU . Za rower wart 30000 zł składka rośnie do astronomicznych 2700 zł . Przy kradzieży twój wkład własny to 5 %. Ja bardziej polegam na ubezpieczeniu NNW i OC ( mam bogaty pakiet ) . To się bardziej przydało . Z NNW miałem nieprzyjemność dwa razy korzystać . Zawsze wypłacali dobrą kasę . Cytuj
Rybus85 Napisano wczoraj o 13:04 Autor Napisano wczoraj o 13:04 No wertując to najlepsze oferty ma właśnie PZU i nacionale. W nacionale o tyle fajnie że jak będzie kraksa to nawet jest transport z rowerem do chaty lub serwisu. To trochę spokój. I stawki właśnie ok 350zł na rok, więc to nie są duże pieniądze. A pytam bo może ktoś miał styczność. W Canyonie widzę też fajna opcja bo pierwszy właściciel przez kilka lat ma zniżki na części,więc to też jakiś plus. Cytuj
bashey_pl Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Mam OC i NNW rowerzysty. Płacę około 450PLN. Wzięte dla spokoju, a zwłaszcza NNW. Mam opcje, że zwracają za prywatne leczenie co by nie czekać na NFZ. Całe szczęście jeszcze nie musiałem korzystać. Nad casco nigdy nie myślałem. Brak aż takiego wartościowego roweru by się w to bawić. Cytuj
Rybus85 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu (edytowane) No tutaj jak liczyłem to samo casco roweru wychodzi koło 370zł. Z NNW jakoś 420 a całość łącznie z OC wychodzi koło 470. Ale w sumie mam dość bogate ubezpieczenie grupowe w pracy,więc nie wiem czy dodatkowe mi potrzebne. Edytowane 11 godzin temu przez Rybus85 Cytuj
bashey_pl Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu A to sprawdź bo ja mam też ubezpieczenie w pracy ale nie obejmowało kolarstwa. Dobierałem opcję "Sport" do grupowego aby obejmowało. Cytuj
Rybus85 Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu A nawet nie pomyślałem o tym żeby sprawdzić. A z drugiej strony to nie jest jakaś duża dopłata 🤔 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi