Szukam_roweru_dla_meza Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Hej jaki rower polecicie dla mężczyzny wzrost 195 waga około 200kg Cytuj
PiotrWie Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Obawiam się że niestety żaden - rowery mają taki parametr jak maksymalne obciążenie ( jadący + waga bagażu + waga roweru ) i maksymalne widziałem 165 kg. Cytuj
Wojcio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu W USA produkowane są rowery o takich parametrach. Tanio nie będzie. Cytuj
kipcior Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Do takiej wagi są rowery cargo, może nawet 3 kołowe jak się jakiś znajdzie. I raczej elektryki, bo same w sobie muszą być ciężkie, żeby taki ciężar unieść. Nie znam tych rowerów ale twierdzą że są do 200kg: https://pl.fiido.com/products/fiido-t2-longtail-cargo-ebike-for-versatile-all-terrain https://jobobike.pl/products/jobobike-transer?variant=56062951948619 Cytuj
Wojcio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Choć pewnie drobne modyfikacje będą potrzebne, bo nawet jak rama i koła są pod 200kg, to te amortyzowane sztyce klękną i się nie podniosą. To duże wyzwanie. Znalazłem przypadkiem stronę amerykańskiego klubu ciężkich rowerzystów i tam piszą, że specjalne rowery dla ciężkich osób to porażka - za drogie a na byle jakim osprzęcie i sami polecają kupić normalny rower ze stalową ramą i robić przeróbki - przede wszystkim zmienione koła, pedały i siodło. Do tego widelec raczej stalowy. Dla bogatych polecają tytan. Sam z ciekawość poszukałem i mam wrażenie, że rowery oferowane dla osób o takiej masie to jakieś żarty - grube opony ale osprzęt jak z roweru do pierwszej komunii. Stąd te kargo do dobry trop, po podstawa powinna być OK (rama koła) i tylko układ siodło i pedały może wymagać inwestycji. Edytowane 1 godzinę temu przez Wojcio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi