Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie chce nikogo krytykować, nie byłem na miejscu. W okolicach Warszawy nyło gorąco, my z córą 2 lata o 11 rano uciekaliśmy z placu zabaw w lesie aby nie przegrzała się. 

Zachęcam jednak do badania się. Ja mam 40 lat, na rowerze od conajmniej 10-12 lat jeżdze dużo, kiedyś spokojnie z 5-6 tys km rocznie albo i więcej, teraz z racji dziecka może trochę mniej. Uważam że mam dobrą formę, zrobię 80 -90 km na cięzkim rowerze 15 kg spokojnie i bez wielkiego zmęczenia,  ale z racji dużej ilości stresu w pracy mam tendencję żeby w nocy wstawać i jeść coś z lodówki. Więc waga jest troche wyższa niz być powinna przy 180-181 cm oscyluje wokół 85-90 kg,

Na ostatniej medycynie pracy wyszło że mam solidnie podniesiony cholesterol- LDL w granicach 130-150, całkowity 250, cukier też jest ponad normę. 

Na rosuwastatynie cholesterol całkowity spadł mi do 145, LDL do 85 mg, teraz jeszcze kwestia cukru i diety. Na tym leku pewnie będę juz do końca życia, fakt że to 1 tabletka na wieczór

Podobno znaczna część Polakow nie wie jaki ma cholesterol. A Ty wiesz?

• +1 pomógł 2
  • Haha 1
Napisano

Co ma cholesterol czy poziom cukru we krwi do omawianej sytuacji? Litości obaj panowie zaliczyli odwrotność hipotermii gdzie jest też bardzo niska granica kiedy trzeba podjąć decyzję o wycofie bo potem już samodzielnie nie umiemy podjąć racjonalnych decyzji. W obu przypadkach tak samo zabójcze jest zatrzymanie się bez sprawnej pomocy. No ale jak to ponoć wyższy stopień progresu jest to ja przynajmniej nie mam żadnych pytań. 

• +1 pomógł 2