marcin1212 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Pomogło? Mam to samo w nowych m8100. Tył cichutki, przód ostatnie metry bardzo głośny. Wystarczy zmienić klocki, czy tarcza też do wymiany jeżeli coś bylo zatłuszczone? Cytuj
D1ckSteele Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Pomogła wymiana klocków na nowe, próbowałem przecierać papierem ściernym i czyścić alko izporopylowym ale nic to nie dawało. Najprawdopodobniej przy odpowietrzaniu hamulców dostały trochę oleju Tylko wymiana klocków, tarcze przetarłem alko i pomogło. Cytuj
Seb Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Odpowietrzałem sobie klocki ostatnio i niefortunnie zalałem przez przypadek tylne klocki żywiczne (nowe) olejem, przejechałem się z 20km i drą się niesamowicie przy dotknięciu klamki. Niestety mój błąd powinienem je wyciągnąć i zablokować tłoczki klockiem do blokowania ale z lenistwa zrobiłem to na założonym kole. Wyciągnąłem klocki, odtłuściłem zmywaczem do hamulców wypaliłem je nad ogniem w kuchni aż się z nich kopciło i nic się nie zmieniło dalej trzeszczą przy hamowaniu. Mam komplet nowych do założenia, ale z ciekawości pojadę na jakieś górki i zobaczę czy da się je przy mocnym użyciu dotrzeć hamując mocno z górki i przypalić je na kole, dla nauki i testów Alkohol izopropylowy średnio nadaje się do zmywania klocków według mnie, zmywacz do hamulców samochodowych jest lepszy. Edytowane 3 godziny temu przez Seb Cytuj
sky87 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Najpierw zetrzyj trochę materiału papierem ok 240 i wtedy próbuj. Ale rzadko udaje się odratować, a już na pewno nie na jednej wycieczce. Warto od razu jechać w miejsce gdzie trzeba dużo i mocno hamować. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi