prezi Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Hej szukam widelca karbonowego z taperowaą aluminiową rurą do gravela. Problem polega na tym, że musi mieć sztywną oś i punkty montażowe na bagażnik. To nie jest nic szczególnego. Jednak potrzebuję widelca z offsetem 60mm lub większym i tu się zaczynają schody. Czy ktoś wie, czy ktoś widział? dzięki prezi Cytuj
kazafaza Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca Uuuu, takie rzeczy to chyba tylko NAHBS. Btchn’ kiedyś pokazał coś takiego, tak potężny offset w karbonowym widle to ewenement. Mam wrażenie, że łatwiej byłoby zamówić wylutowany z Cr-Mo. Ale może coś znajdziesz tutaj: https://bikepacking.com/index/forks-with-bottle-cage-mounts/ Cytuj
pecio Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca (edytowane) @prezi coś najbliżej tego to ENVE Mountain Fork. Możesz w nim zmieniać offset pomiędzy 44 i 52 mm. Ośka 110x15 i boczne mocowania ze sporą nośnością. Bardzo sztywny , wręcz pancerny. W dodatku fajny zintegrowany błotnik. Jak nie potrzebujesz błotnika to zamieniasz na klipsy. Tylko rura sterowa jest z plastiku ale ja mam wklejonego aluminiowego inserta Zina na całej długości sterówki. Tylko po co taki wielki offset ? Zmiejsza się stabilność roweru. U mnie jak było na 52 przód był strasznie nerwowy. Obecnie i na stałe mam 44. Edytowane 12 Czerwca przez pecio Cytuj
kazafaza Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca Wątpię aby jakikolwiek gravel przyjął widła z A-C 49cm Aczkolwiek jeśli jest to jakiś gruby ulep o dziwnym kącie główki (stąd ochota na wielki offset) to wszystko jest możliwe… Cytuj
pecio Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca @kazafaza pojęcie " gravel" jest długie i szerokie 😉. Są te na " bazie " szosówek , są gravele ultra na ramach mtb , są różne dziwne ulepy. Fakt , jakby autor tematu sprecyzował bardziej dokładnie pojęcie gravela byłoby łatwiej. Ale z takim wielkim offsetem ciężko będzie coś znaleźć w tych zdefiniowanych dodatkowych wymaganiach. Już sam fakt poszukiwania widła z plastiku z alu sterówką ...... Cytuj
prezi Napisano 21 Czerwca Autor Napisano 21 Czerwca nie ma żadnej magii. mam rower gravelowy (antymateria) i wszystko mi się w nim podoba poza toe overlapem -- i ten 1-1.5cm to by się przydał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi