Mateusz. Napisano 24 Maja Napisano 24 Maja Witam Mam nadzieję że dobrze trafiłem. Uprzejmie proszę o pomoc. Szukam przyczepki rowerowej która pomieści 4 letnie dziecko. Problem w tym że ma powyżej 120 cm wzrostu waży powyżej 20 kg. Czy znajdzie się jakaś? szukam do 800-1000zł. Czytam że wagi są do 40-50 kg, natomiast nie wiem jak ze wzrostem dziecka. Będzie wożone tylko jedno dziecko, na rowerze ewentualnie jako wózek biegowy. Proszę o rady Pozdrawiam Cytuj
KSikorski Napisano 24 Maja Napisano 24 Maja Obawiam się że w większości dostępnych na rynku tak duże dziecko się po prostu komfortowo nie zmieści. Przy 110 cm ostatecznie pożegnaliśmy przyczepkę. Cytuj
Mateusz. Napisano 25 Maja Autor Napisano 25 Maja A jeśli zdecydowałbym się na fotelik rowerowy? znajdzie się coś? Widziałem jakieś coś dla starszaków do 35 kg ale nie jestem jakoś przekonany. Cytuj
KSikorski Napisano 25 Maja Napisano 25 Maja Na czym polega potrzeba? Jakieś ograniczenia po stronie dziecka, czy też chodzi o tempo wspólnego przemieszczania się? Jeśli dzieciak jest ogólnie sprawny, a jest potrzeba trzymać go na uwięzi to rozważyłbym przyczepkę weehoo. Nie daje takiej ochrony w razie dachowania jak pełna przyczepa, ale też siedzi się dużo niżej. Foteliki powinny być zakazane, trudno mi sobie wyobrazić coś bardziej niebezpiecznego w razie gleby. Tego bym nie rozważał. Cytuj
Wojcio Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja Mi dość szybko przeszło z fotelikiem, bo czym cięższe dziecko tym mniej stabilnie. Z fotelika przeszliśmy prosto na sztywny hol jak tylko była pewność, że dzieciak na tyle przytomny, że nie zaśnie w czasie jazdy i nie spadnie. Jak wołałem "pełna moc" to miałem wrażenie jak bym na elektryku jechał :). Ale fakt, że są takie okresy w życiu dziecka, gdy wspólna jazda na rowerze jest trudna albo i niemożliwa. Cytuj
chudzinki Napisano 26 Maja Napisano 26 Maja 15 godzin temu, KSikorski napisał: Jeśli dzieciak jest ogólnie sprawny, a jest potrzeba trzymać go na uwięzi to rozważyłbym przyczepkę weehoo. Jestem za. "Regulacja siedziska dla większości dzieci w wieku 2-9 lat - o wzroście od 96 do 132 cm i wadze do 36 kg. " Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi