Mateusz. Napisano Niedziela o 18:28 Napisano Niedziela o 18:28 Witam Mam nadzieję że dobrze trafiłem. Uprzejmie proszę o pomoc. Szukam przyczepki rowerowej która pomieści 4 letnie dziecko. Problem w tym że ma powyżej 120 cm wzrostu waży powyżej 20 kg. Czy znajdzie się jakaś? szukam do 800-1000zł. Czytam że wagi są do 40-50 kg, natomiast nie wiem jak ze wzrostem dziecka. Będzie wożone tylko jedno dziecko, na rowerze ewentualnie jako wózek biegowy. Proszę o rady Pozdrawiam Cytuj
KSikorski Napisano Niedziela o 19:09 Napisano Niedziela o 19:09 Obawiam się że w większości dostępnych na rynku tak duże dziecko się po prostu komfortowo nie zmieści. Przy 110 cm ostatecznie pożegnaliśmy przyczepkę. Cytuj
Mateusz. Napisano wczoraj o 19:31 Autor Napisano wczoraj o 19:31 A jeśli zdecydowałbym się na fotelik rowerowy? znajdzie się coś? Widziałem jakieś coś dla starszaków do 35 kg ale nie jestem jakoś przekonany. Cytuj
KSikorski Napisano wczoraj o 20:10 Napisano wczoraj o 20:10 Na czym polega potrzeba? Jakieś ograniczenia po stronie dziecka, czy też chodzi o tempo wspólnego przemieszczania się? Jeśli dzieciak jest ogólnie sprawny, a jest potrzeba trzymać go na uwięzi to rozważyłbym przyczepkę weehoo. Nie daje takiej ochrony w razie dachowania jak pełna przyczepa, ale też siedzi się dużo niżej. Foteliki powinny być zakazane, trudno mi sobie wyobrazić coś bardziej niebezpiecznego w razie gleby. Tego bym nie rozważał. Cytuj
Wojcio Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Mi dość szybko przeszło z fotelikiem, bo czym cięższe dziecko tym mniej stabilnie. Z fotelika przeszliśmy prosto na sztywny hol jak tylko była pewność, że dzieciak na tyle przytomny, że nie zaśnie w czasie jazdy i nie spadnie. Jak wołałem "pełna moc" to miałem wrażenie jak bym na elektryku jechał :). Ale fakt, że są takie okresy w życiu dziecka, gdy wspólna jazda na rowerze jest trudna albo i niemożliwa. Cytuj
chudzinki Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 15 godzin temu, KSikorski napisał: Jeśli dzieciak jest ogólnie sprawny, a jest potrzeba trzymać go na uwięzi to rozważyłbym przyczepkę weehoo. Jestem za. "Regulacja siedziska dla większości dzieci w wieku 2-9 lat - o wzroście od 96 do 132 cm i wadze do 36 kg. " Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi