Skocz do zawartości

[Manetki] Szukam alternatywy dla - microSHIFT Marvo M859 Xpress Shifter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W moim rowerze mam przerzutki Shimano  TY601 (34.9 mm) oraz M370 i do nich mam niestety manetki microSHIFT Marvo M859 Xpress Shifter bez wskaźników biegów. Chciałbym założyć coś ze wskaźnikami, np. Shimano Altus SL-M2010, ale nie mam pewności czy będą w pełni kompatybilne. 

Zrzut ekranu 2026-05-18 000013.jpg

Napisano

Z czasem przestaje się zwracać uwagę na wskaźnik, mam i "nie widzę"  tego, że mam.  Co więcej czasem zapuszczam żurawia na kasetę a nie wskaźnik.  Można próbować się przyzwyczaić

Ale jeśli ma być z ekranem, a to  jest  9s - to lepiej szukać starego ( ale nie używanego, grupy mają kody chyba 660,  760 , i 670, 770   do sprawdzenia w sieci) ...egzemplarza Slx, albo XT w wersji ze wskaźnikiem . Od klasy manetki i pancerza zależy działanie przerzutki.  Czasami jest dodana funkcja dwustronnego działania chudszej dźwigienki.  Ważne żeby liczba biegów się zgadzała.

Napisano

Będzie działać z wszystkimi manetkami Shimano 3x9. Jeśli jesteś pewien że nie będziesz w przyszłości zmieniał przerzutek to linkowane przez Ciebie są odpowiednie, jednak jak podzielasz to możesz znaleźć Leszek z grupy Alivio ( SL-M3100 ) -  jeśli zmienisz przerzutki na z wyższej grupy to będą lepiej pracować. Polecanych powyżej nie spotkałem w ofercie żadnego sklepu od kilku lat.