Arek0402 Napisano Niedziela o 22:09 Napisano Niedziela o 22:09 W moim rowerze mam przerzutki Shimano TY601 (34.9 mm) oraz M370 i do nich mam niestety manetki microSHIFT Marvo M859 Xpress Shifter bez wskaźników biegów. Chciałbym założyć coś ze wskaźnikami, np. Shimano Altus SL-M2010, ale nie mam pewności czy będą w pełni kompatybilne. Cytuj
itr Napisano Poniedziałek o 05:06 Napisano Poniedziałek o 05:06 Z czasem przestaje się zwracać uwagę na wskaźnik, mam i "nie widzę" tego, że mam. Co więcej czasem zapuszczam żurawia na kasetę a nie wskaźnik. Można próbować się przyzwyczaić Ale jeśli ma być z ekranem, a to jest 9s - to lepiej szukać starego ( ale nie używanego, grupy mają kody chyba 660, 760 , i 670, 770 do sprawdzenia w sieci) ...egzemplarza Slx, albo XT w wersji ze wskaźnikiem . Od klasy manetki i pancerza zależy działanie przerzutki. Czasami jest dodana funkcja dwustronnego działania chudszej dźwigienki. Ważne żeby liczba biegów się zgadzała. Cytuj
PiotrWie Napisano Poniedziałek o 07:12 Napisano Poniedziałek o 07:12 Będzie działać z wszystkimi manetkami Shimano 3x9. Jeśli jesteś pewien że nie będziesz w przyszłości zmieniał przerzutek to linkowane przez Ciebie są odpowiednie, jednak jak podzielasz to możesz znaleźć Leszek z grupy Alivio ( SL-M3100 ) - jeśli zmienisz przerzutki na z wyższej grupy to będą lepiej pracować. Polecanych powyżej nie spotkałem w ofercie żadnego sklepu od kilku lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi