Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Panowie i Panie!

Szukam bagażnika rowerowego tylnego pod sakwy... pomożecie ?

Szukam takiego, który będzie miał montaż na śruby montażowe (te przy osi) oraz na obejmę do sztycy podsiodłowej - niestety nie mam miejsc montażowych przy siodełku. Odpowiednik bagażnika ORTLIEB Quick Rack z tą różnicą, żeby na dole był montaż na "stałe".

Czy możecie coś podpowiedzieć? Macie coś przetestowanego ?

Pod ten bagażnik będę chciał kupić jeszcze sakwy i tu też pytanie... macie jakieś zdanie na temat SAHOO DRY 20L ?

Napisano (edytowane)

Zrobiłem sobie takie obejmy za pomocą druku 3D

image.png.10b81b5809a4bafc6ccf00c4a7980e56.png

Zamontowałem zwykł bagażnik do karbonowej ramy, która nie miała mocowań, może iść w tym kierunku?

Edytowane przez smw44199
Napisano

Ja tego nie mówię złośliwie , tylko poprostu taką obejma pod obciążeniem może uszkodzić i ramę karbonową .

W dniu 12.05.2026 o 23:26, koloSMQ napisał:

Cześć Panowie i Panie!

Szukam bagażnika rowerowego tylnego pod sakwy... pomożecie ?

Szukam takiego, który będzie miał montaż na śruby montażowe (te przy osi) oraz na obejmę do sztycy podsiodłowej - niestety nie mam miejsc montażowych przy siodełku. Odpowiednik bagażnika ORTLIEB Quick Rack z tą różnicą, żeby na dole był montaż na "stałe".

Czy możecie coś podpowiedzieć? Macie coś przetestowanego ?

Pod ten bagażnik będę chciał kupić jeszcze sakwy i tu też pytanie... macie jakieś zdanie na temat SAHOO DRY 20L ?

IMG_9254.jpeg

Napisano

Ta obejma wcześniej się połamie, zanim uszkodzi rurkę karbonową 😉. Pod ta obejmą jest jeszcze zwykła izolacja, żeby nie "szarpało" w razie czego samej rurki.

Druga sprawa, że ten element jest drugorzędny, przy przenoszeniu obciążeń 😉

• +1 pomógł 1