koloSMQ Napisano Wtorek o 21:26 Napisano Wtorek o 21:26 Cześć Panowie i Panie! Szukam bagażnika rowerowego tylnego pod sakwy... pomożecie ? Szukam takiego, który będzie miał montaż na śruby montażowe (te przy osi) oraz na obejmę do sztycy podsiodłowej - niestety nie mam miejsc montażowych przy siodełku. Odpowiednik bagażnika ORTLIEB Quick Rack z tą różnicą, żeby na dole był montaż na "stałe". Czy możecie coś podpowiedzieć? Macie coś przetestowanego ? Pod ten bagażnik będę chciał kupić jeszcze sakwy i tu też pytanie... macie jakieś zdanie na temat SAHOO DRY 20L ? Cytuj
smw44199 Napisano Czwartek o 11:56 Napisano Czwartek o 11:56 (edytowane) Zrobiłem sobie takie obejmy za pomocą druku 3D Zamontowałem zwykł bagażnik do karbonowej ramy, która nie miała mocowań, może iść w tym kierunku? Edytowane Czwartek o 11:58 przez smw44199 Cytuj
revolta Napisano Czwartek o 12:10 Napisano Czwartek o 12:10 Bałbym się z pustym bagażnikiem jeździć z takimi obejmami na karbonowej ramie a co dopiero objuczyć go sakwami , Zamiast zacisku sztycy Cytuj
smw44199 Napisano Czwartek o 12:47 Napisano Czwartek o 12:47 Ty możesz się bać, ja jeżdżę i jestem zadowolony! Cytuj
revolta Napisano Czwartek o 13:06 Napisano Czwartek o 13:06 Ja tego nie mówię złośliwie , tylko poprostu taką obejma pod obciążeniem może uszkodzić i ramę karbonową . W dniu 12.05.2026 o 23:26, koloSMQ napisał: Cześć Panowie i Panie! Szukam bagażnika rowerowego tylnego pod sakwy... pomożecie ? Szukam takiego, który będzie miał montaż na śruby montażowe (te przy osi) oraz na obejmę do sztycy podsiodłowej - niestety nie mam miejsc montażowych przy siodełku. Odpowiednik bagażnika ORTLIEB Quick Rack z tą różnicą, żeby na dole był montaż na "stałe". Czy możecie coś podpowiedzieć? Macie coś przetestowanego ? Pod ten bagażnik będę chciał kupić jeszcze sakwy i tu też pytanie... macie jakieś zdanie na temat SAHOO DRY 20L ? Cytuj
smw44199 Napisano Czwartek o 16:02 Napisano Czwartek o 16:02 Ta obejma wcześniej się połamie, zanim uszkodzi rurkę karbonową 😉. Pod ta obejmą jest jeszcze zwykła izolacja, żeby nie "szarpało" w razie czego samej rurki. Druga sprawa, że ten element jest drugorzędny, przy przenoszeniu obciążeń 😉 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi