Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć.

Chciałbym prosić o porady co kupić w tym budżecie.Zależy mi by był poprostu wygodny, nie będe jeździł agresywnie, głównie lasy i co jakiś czas jakieś średnie podjazdy.Nie wykluczam, że będe chciał go zabrać w góry ale tam też raczej lajtowo.Chciałbym by pozycja na nim była jak najbardziej wygodna, był był stosunkowo lekki choć wiem, że budżet nie powala.Moja waga to 86kg przy 177cm wzrostu.Podsumowując jazda raczej rekreacyjna choć nie wykluczam, że od czasu do czasu bedę chciał sie szarpnąć po niewielkich górkach z terenem kamienistym + jakieś odstające korzenie.Wszystko raczej z umiarem.

Konkretne modele i preferowany rozmiar odrazu, zamawiam/odbiore na miejscu tylko z terenu naszego kraju.

Edytowane przez Pawel_BB
Napisano

To może Ja się podłączę do tematu. Zastanawiam się nad kupnem roweru MTB 29' rozmiar M. Mam 173cm wzrostu i 75kg.  Wybór pomiędzy nową wersją Orbea alma H30 na aluminiowej ramie - nowy, a Scott Scale 910 na ramie karbonowej - używany. Ktoś miał do czynienia z tymi rowerami i mógłby podpowiedzieć co będzie rozsądniejszym wyborem? Rower miałby służyć raczej do dłuższych przejażdżek w terenie niż do ścigania.  Rowery w podobnym budżecie do 4500k. 

Link do Orbea Alma H30 - https://www.krysport.pl/pl/p/Orbea-rower-MTB-ALMA-H30-roz.-M-Espace-Green-Ivory-White-NIE-WYSYLAM-ZA-POBRANIEM/1907

• Mod Team
Napisano

Scott który rocznik ? Zakładam, że poprzednia generacja, czyli do 2022 włącznie. Jeżeli w dobrym stanie i niewymagający dużego wkładu finansowego, to zdecydowanie brałbym.

Na pewno sporo lżejszy (obstawiam >2 kg) i lepiej wyposażony. Siedziałem na nim w sklepie pod koniec 2021, miał grupę elektroniczną AXS, był ładny i lekki (byłem wtedy przed kupnem 930).

Napisano

Dzięki za opinie. Oglądałem przeróżne używane scotty, ale decyzji nie mam do którego konkretnie. Rocznik jak najświeższy, obstawiam ze 22 jest w zasięgu bo w starsze typu 2015- 2019 jest sens się pchać?