Topic Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia (edytowane) Witam , właśnie kupiłem sobie rower sobie online Rower górski MTB INDIANA X-Pulser 3.7 i mam problem z założeniem przedniego koła ( robię to pierwszy raz w życiu ) mianowicie po założeniu koła i samozamykacz opona tak jak by szura o hamulec , jak to poprawnie wyregulować ? hamulca nie wciskałem , dziękuję i pozdrawiam. https://streamable.com/8vsmap Edytowane 4 Kwietnia przez Topic Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Nie wiem co ma do tego opona, ale musisz wyregulować zacisk hamulca. Na YT są setki filmików jak to zrobić. Szukaj pod hasłem "regulacja hamulca tarczowego". Cytuj
revolta Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Poluzuj śruby zacisku hamulca na widelcu , zaciśnij klamkę hamulca , nie puszczając jej dokręć śruby zacisku hamulcowego będącego na widelcu O ile trze tarcza po klockach bo nie widać za bardzo czy trze bokiem czy też od góry Cytuj
raven82 Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia hamulec na razie olej zanim wsadzisz koło upewnij się, że opona dobrze/równo leży w obręczy ustaw koło tak żeby obręcz była w centrum widelca (żeby po obu stronach obręczy było tyle samo miejsca) i potem zaciśnij zacisk teraz pozostaje wyregulować hamulec Cytuj
Topic Napisano Sobota o 13:10 Autor Napisano Sobota o 13:10 @przecietny.kolarz, @revolta , @raven82 , dziękuję za odpowiedzi , udało się ustawić dobrze oponę. Mam pytanie czy w takim rowerze trzeba jeszcze coś zrobić / stawić przed pierwsza jazdą ? Pozdrawiam. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi