Jaco80 Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Cześć. Chciałbym się doradzić w kwestii zmiany napędu. Obecnie w rowerze EMTB GasGas MXA-1 mam napęd... Tektro (kaseta Tektro CS-M5000, 11-50 T , przerzutka, manetka) chciałbym w przyszłości zmienić na coś bardziej popularniejszego np Shimano. Myślałem o Linkglide np na kasecie CS-LG700 11s ale nie wiem czy na bębenek spasuje? Jeśli spasuje to jaką byście polecili przerzutkę i manetkę do tego? Z przodu jest 38 zębów. Cytuj
KSikorski Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Bębenek spasuje po Shimano cues. Niemniej to jest bardzo spoko napęd. W elektryku Żony jest tektro ED8 i nigdy mi do głowy nie przyszło żeby tego dotykać. Jest, działa, nie zawodzi. 1 Cytuj
Jaco80 Napisano 3 Kwietnia Autor Napisano 3 Kwietnia (edytowane) Dzięki, nie mam tego zamiaru na siłę zmieniać, niech dojeździ żywota. U mnie działa raczej ok z wyjątkiem tego że czasem na środku kasety nie wskakuje albo nie zrzuca i trzeba jej trochę pomóc. Nie umiem tego wyregulować, albo nie wskakuje albo nie zrzuca. Chociaż dużo ludzi też pisze że połamało przerzutkę w tych rowerach W razie czego taki zestaw z Shimano ze sobą będzie banglać? Warto się pchać w te Linkglide w ebiku? Ponoć mocniejsze od zwykłych 12 rzędów... A 11 rzędów w ebike spokojnie wystarczy. Cenowo wychodzi około 550 zł. Kaseta: LG700 11s 11-50 Przerzutka: RD-M8130 SGS Manetka: SL-M8130 Edytowane 3 Kwietnia przez Jaco80 Cytuj
PiotrWie Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Będzie działać - ale jak Ci nie jest niezbędne 50 zębów z tyłu ( mi jak dotychczas wystarczało 32, teraz mam 50 bo zmieniłem rower i tyle było ale wątpię że użyję powyżej 36 bo pod ściany nie podjeżdżam) to bardziej trwały ( i tańszy) będzie kaseta CS-LG400 11-43 , przerzutka i manetka RD-M5130 LG i łańcuch CN-LG 500. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi