Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Rower dla żony, aby mogła pojeździć raz na jakiś czas ze mną.

Wzrost 167cm obecnie ma MTB na ramie GT na podzespołach z mojego starszego roweru. Nie sadze że zrobi więcej jak 2k w sezonie.

Tak naprawdę to wybór już mam na 99% jak w tytule tematu. Problem w tym ze według tabeli potrzeba jej S (chociaż GT to typowa M-ka i jakoś sobie na niej radzi)

Jedynym oficjalnym dystrybutorem s Radona jest bike-discount ale zarówno AL8.0 jak i AL9.0 nie jest dostępny w tym rozmiarze. Pytanie do posiadaczy aby nie kupować kota w worku czy ten rozmiar ma jakakolwiek szanse podejść na taki wzrost.

Max szerokość opon to 2.25, ktoś sprawdzał czy podjedzie cos szerszego? Mam Wolfpacki w 2.4 w dobrym stanie, mogę zrobić przekładkę, zapewne przód bez problemu, ale nie wiem jak będzie z prześwitem z tylu.

Jak nie to, to może cos innego w stosunku jakość cena (najlepiej max 12 kg)

Wiem że trochę się spóźniłem z kupnem...

Edytowane przez adamsanders
błedy
Napisano (edytowane)

Może https://www.fahrrad.de/products/kona-kahuna-dl-blue 

S'ka jest zdaje się ostatnia sztuka, ale kalkulator sugeruje M dla kobiety 167 cm. Niestety nie ma bezpośredniej wysyłki do polski i trzeba się bawić w pośrednika https://bodycar1.com/p/43/85549/wysylka-roweru-niemcy-polska--wysylka-rowerow.html

Z kodem BIKE10 i z wysyłem wychodzi ok 4600 zł.

Edytowane przez keltu