pawluz Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Siema, Szukam roweru typu cross koniecznie z amortyzatorem powietrznym ze względu na wage. Rower będzie użytkowany 70% asfalt 30% szuter/lasy. Bardziej jakieś weekendowe trasy około 50-80km czasem krótsze trasy w tygodniu. Mam 180cm wzrostu i 85kg wagi. Mniej więcej już coś oglądałem na necie i dwa modele wpadły mi w oko tj: - Polygon Heist x7 jest w promce za 3500zl - Kellys Phanatic 30 sporo tańszy bo 2800zl Ten polygon ma tylko jedną przerzutke z przodu jeszcze nigdy nie mialem doczynienia z czymś takim... czy na takich przełożeniach można troche szybsze prędkości osiagać nie kręcąc jak chomik? Może jest jeszcze coś innego godnego polecenia? Zależy mi na czymś w miare lekkim ale koniecznie z amortyzatorem dlatego tak sie uwaliłem na ten powietrzny amor. Tu jeszcze linki do tych 2 rowerow: https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-polygon-heist-x7?sku=AIBPX28H7X4SG1&gad_source=1&gad_campaignid=22210899837&gbraid=0AAAAADF938PenVo3NgLwo8uSVlzcN1wzR&gclid=CjwKCAjw1N7NBhAoEiwAcPchpzNoLwB7_4No1u1Uv_s1nXnv1CD4sqELeWs7O44rRZjavyqWi9kbyxoCCSoQAvD_BwE https://www.rowerzysta.pl/rower-crossowy-kellys-phanatic-30-025-purpurowy/kolor-purpurowy_rozmiar--ramy-l?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=23478132196&utm_id=23478132196&utm_term=&utm_content=793314078238&utm_source_platform=Google+Ads&gad_source=1&gad_campaignid=23478132196&gbraid=0AAAAADqonN6OOl1yb7NBgRtV0IaoxzvqC&gclid=CjwKCAjw1N7NBhAoEiwAcPchp2JuIXuUuUCELaKvvBDDVXfDB8PuU7R8mEwCU45bwaf2eMfS4dTraRoCYh8QAvD_BwE Z gory dzieki pozdro Cytuj
NerfMe Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Polygon nie ma żadnej przerzutki z przodu Zależy co znaczy dla Ciebie większe prędkości. Jak chcesz jeździć że średnią powyżej 30 km/h to pewnie większy blat z przodu się przyda. Pytanie czy masz taką nogę;) Te amortyzory powietrzne w crossach to nie jest element nad którym bym się upierał. Niemniej, ten Kellys się wydaje spoko, jak się boisz albo nie chcesz napędu 1x. W miarę lekki, ok wyposażony, w dobrej cenie. Na Kellysie będziesz miał bardziej wyprostowaną sylwetkę, więc jak będziesz osiągał te większe prędkości to może być ciężej jechać. 1 Cytuj
pawluz Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Dzieki za odpowiedź troche sie zakrecilem z tą przednią przerzutką chodziło mi ze ma tylko jedno przełozenie z przodu pozdrawiam Cytuj
StrayRider Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Cytat Mniej więcej już coś oglądałem na necie i dwa modele wpadły mi w oko tj: Z Twoich propozycji, do zastosowań jakie podałeś - trasy do ~100km, optymalniejszym wyborem powonienie być Kellys Phanatic 30 - chociażby na pozycje i przewagę asfaltu w planowanych trasach. Chociaż biorąc pod uwagę geometrie obu ram to różnice na "papierze" nie są teoretycznie znaczące, to jednak Kellys im dłuższa trasa będzie "lepszy"(bardziej komfortowy). A waga typowa jak na ten typ roweru i w tym przedziale cenowym Cytuj
Mihau_ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu A mi się ostatnio coś takiego wyświetliło...i w sumie zayebiście to wygląda jako całokształt w tej kasie https://sportano.pl/p/900719/rower-crossowy-meski-attabo-torre-5-0-28-szary Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi