wierch Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Jak sie zabrać za wyjęcie łożysk? Troszkę trzeszczą pewnie od nowości nie ruszane. Smar taki bialy był ale pos spodem rdzawy sie zrobil jak czyscilem Oznaczenia na deklach to na jednym RSR 175 A na drugim RSR 115 Rozumiem ze trzeba wybic oś i pewnie jedno łożysko wyjdzie. Ktoś coś podpowie Rower cube ams125 2010r Cytuj
cervandes Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Zakłada się taki adapterek na oś żeby nie pukać bezpośrednio w nią i się wybija łożysko, raz jedno, potem drugie. Do wciśnięcia nowych na miejsce potrzebna jest prasa, kombinowanie z nasadkami i tłuczenie młotkiem w tej klasy piaście to raczej nie jest dobry pomysł. ALE. Moim zdaniem daj jej szansę. Skoro masz dekielki zdjęte to obficie tam lej odtłuszczacza, wody, dmuchaj powietrzem a potem wciśnij strzykawką dobry smar. To ma szansę się dalej kręcić. Trzaski w środku to raczej brud jest. 1 Cytuj
wierch Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowane) Myślałem ze z jednej strony uderzając w ośkę wyjdzie z łożyskiem ? Taki mam zamiar ze wypłukam jeszcze i nasmaruje .mam niby jakąś prase tylko ta oś nie wiem w razie czego czy później ustawie ją równo z obu stron. Nie mogę coś znaleźć filmiku poglądowego Edytowane 7 godzin temu przez wierch Cytuj
Eathan Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @wierch o tym właśnie pisze @cervandes Tyle, że pukasz w oś przez taki adapter => https://bitul.pl/pl/p/NARZEDZIE-DO-DEMONTAZU-OSI-PIAST-1215-HB062/382 A tutaj masz przykładowy filmik. Akurat dla 240-ski Cytuj
cervandes Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Metodą młotka i kija od szczotki wygląda to mniej więcej tak. Ten chińczyk to jest dosłownie klon dt swissa: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi