chopmaz Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Proponuję na początek dobrego fizjoterapeutę. Może wystarczy zestaw ćwiczeń. 1 Cytuj
bashey_pl Napisano 27 Lutego Napisano 27 Lutego (edytowane) 22 godziny temu, KSikorski napisał: Jeśli ma się te 30+ lat i chce się uprawiać kolarstwo to raczej wypada się pogodzić z koniecznością regularnego treningu uzupełniającego w postaci rozciągania, rolowania i ćwiczeń mobilizujących. Tu się zgodzę w 1000%. Nie ważne jak ustawiony kokpit, siodełko inne tego typu Voodoo. Systematyczne ćwiczenia mobilizujące, rozciągania i jak ręką odjął. Zawsze po 30/40km ból w okolicach dolnego kręgosłupa dokuczał. Po ćwiczeniach jest o niebo lepiej. Prędzej tyłek zaboli od dłuższego siedzenia niż kręgosłup się odezwie. Edytowane 27 Lutego przez bashey_pl Cytuj
PiotrBLZ Napisano 12 Marca Autor Napisano 12 Marca Przyszła chińska korba Goldix z Ali 165mm za 140zł i tarczą 32T, powiedzmy, że pasuje jako tako, łańcuch jest głośny i widać, że coś nie tak mam z linią łańcucha (nie wiem czy powinienm montować tą podkładkę pod trzy śruby) i nie jest to raczej tarcza shimano 12s (ale takiej z montażem na 3 śruby nie znalazłem nigdzie), a korby z taką tarczą na 165 kosztują trzy razy tyle. Łańcuch nie spada, ale kultura pracy napędu pozostawia wiele do życzenia. Przejechałem pierwsze 3x100 i jest lepiej, zdecydowanie lepiej, nie idealnie, ale prawie dobrze, ból kolana zmalał zdecydowanie. Wcześniej nie mogłem jechać, tak bolało, to teraz jest ledwo odczuwalny (z mocnego bólu w stylu boli jak ząb, do lekkiego dyskomfortu) Na razie jestem bardzo zadowolony, choć widać że to jakieś dziwadło i nie do końca jest pod mój rower, nie ma żadnej instrukcji poza informacją offset tarczy 0 32T. Cytuj
Miro1970 Napisano 23 Marca Napisano 23 Marca W dniu 26.02.2026 o 11:15, KSikorski napisał: Jeśli ma się te 30+ lat i chce się uprawiać kolarstwo to raczej wypada się pogodzić z koniecznością regularnego treningu uzupełniającego w postaci rozciągania, rolowania i ćwiczeń mobilizujących To ja w wieku 50 mocno + musiałbym się już chyba cały zrolować, a nie jeździć.🤣 1 Cytuj
caballoBlanco Napisano 7 Kwietnia Napisano 7 Kwietnia @PiotrBLZ i brawo przyjacielu krótsza korba ograniczyła znacząco bó. A psy szczekaja że moda, że moda. Poczytajcie sobie: https://bikedynamics.co.uk/FitGuidecranks.htm Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi