Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym budżecie masz w czym wybierać....pytanie do czego ten rower?

Nie wiem tylko czy brałbym pod uwagę Polygona w tym budżecie....duży spadek wartości raczej Ciebie czeka. Szybciej sprzedaż Trela, Orbea, Gianta niż to. No i tu masz sprawdzone ramy.

Szukałbym czegoś ze stajni Trela, Gianta (defy, tcr, propel jak do ścigania), Orbea Orca, Lapierre Xelius DRS,  Może jakiś Willier w promce by się trafił, Bianchi.

105, czy ultegra?

Napisano (edytowane)
6 godzin temu, gad napisał:

Szukamw imieniu kolegi roweru szosowego  w kwoci do 15 tyś zł

Wzrost 194 cm

Propozycje są dwie

Polygon Strattos C8

https://sprint-rowery.pl/rower-szosowy-polygon-strattos-c8#additional

Albo TREK Madone SL 6 gen 8 Sram RIVAL AXS 

Na kołach Bontrager Aeolus Elite 35, włókno węglowe OCLV,

SPRINT-Rowery. Oglądaj na YT ich opinie o Nowych Polygonach Helios i Stratos. Dzisiaj wrzucone. Brałbym pod uwagę. Zdecydowanie.

Edytowane przez leotdipl
Napisano (edytowane)

@gad....spytałem o przeznaczenie bo wrzuciłeś dwa nieco inne rowery. Ten Indonezyjczyk to taki niby enduvrance. Madonna to rower nastawiony na osiągi i ściganie, choć dość wygodny podobnie jak Giant tcr. Jeśli dopuszczasz marki ....nie wiem jak to nazwać....bardziej budżetowe/ bez renomy itp. to zobacz propozycje Sensy...Gulia GF.  Jest jeszcze Raymon Kirina, ale to jeszcze podobny egzotyk na naszym rynku co Polygon. 

Ze sprzętów endurancowych i sprawdzonych masz Gianta Defy, BMC Roadmachine, Meride Sculturę Endurance. Bardzo dobre lekkie ramy z potencjałem na odchudzanie. W tym budżecie raczej s.105 di2. 

Nie wiem co masz na myśli małe ramy....z wymienionych tylko w TCR masz znaczny slopping z geometrią compact road. No ale....tak jak napisałem, przeznaczenie nie było znane , a wrzuciłeś dwa totalnie inne sprzęty.

Co do Canyona Endurance to....masz tu specyficzną geometrię ramy, która jak na endurance jest dość sztywna co uratowano nieco sztycą. Mnie ten rower totalnie nie ujął. Dość wygodny (choć tu tcr,defy, orbea orca, madone wypada lepiej), świetnie podjeżdża i fatalnie zjeżdża. Kokpit dla mnie dramat. To oczywiście pisane w oparciu o własne, realne doświadczenia.

@leotdipl....a jakie mają mieć opinie o tych sprzętach skoro są dystrybutorem. Nie mówię, że są złe...ale wciąż mało znane i mocny spadek wartości murowany.Nie wiem jak z gwarancją, czy w latach, czy dożywotnia?

Edytowane przez nossy
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, leotdipl napisał:

SPRINT-Rowery. Oglądaj na YT ich opinie o Nowych Polygonach Helios i Stratos. Dzisiaj wrzucone. Brałbym pod uwagę. Zdecydowanie.

Wczoraj byliśmy z kolegą w Sprincie i Przymierzał się właśnie do Polygon Strattos C8 dlatego go tutaj oddałem. 

Rower w rozmiarze XXL dosyć dobrze mu leżał. 

Edytowane przez gad