Szazi Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Witam wszystkich. Mam rower jak w temacie. Na moje potrzeby wystarczający, ale chiałbym w nim wymienić amortyzator na coś lepszego. Jeżdżę głównie ścieżki rowerowe/droga szutrowa/trochę lasu. Najsensowniejszy wydaje mi się rockshox paragon gold air ale nie ma już chyba wersji pod v-brake a nie chciałabym dodatkowo zmieniać hamulców na tarczowe. Możecie coś doradzić w kwocie do 1 tys zł? Cytuj
Turysta05 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowane) Domyślam się, że wymiana "na coś lepszego" ma na celu wygodną jazdę, żeby "zęby nie dzwoniły"😂, ale nic ponadto😉. Ja w takim przypadku poradziłem sobie w ten sposób: https://www.forumrowerowe.org/topic/272436-amortyzator-przedni-nanlio-x7-pro-140120-z-aliexpres/?do=findComment&comment=2514705 Hamulce v-brake są poważną przeszkodą, ale może coś znajdziesz. @Szazi nie wiem czy się orientowałeś, ale twój rower z nowszego rocznika na hamulcach tarczowych można kupić na OLX za ~12oo zł, a tarczowe, a jeszcze hydrauliczne to znaczna przewaga, mnie nikt już nie nakłoni do powrotu na v-brake. Edytowane 20 godzin temu przez Turysta05 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi