gustavomota Napisano Poniedziałek o 16:59 Napisano Poniedziałek o 16:59 Witam Kupiłem komplet pedałów Shimano PD M-8100 , i zastanawia mnie ich oryginalność, ponieważ bloki dołączone do nich wyglądają tak ,że jest " ucięty" napis i widnieje tylko "SM SH 5" ? Jest opcja że to podróbka? Dodam , że same pedały i pudełko wyglądają ok . Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Poniedziałek o 17:52 Napisano Poniedziałek o 17:52 Cześć, Ciekawa sprawa, bo patrząc w Google (międzyinnymi wątek na Reddit), to podróbki jednak wyglądają inaczej. Odeślij, zgłoś reklamację lub napisz do Shimano Polska. Gdzie je kupiłeś? Cytuj
gustavomota Napisano Poniedziałek o 19:15 Autor Napisano Poniedziałek o 19:15 Kupiłem je na allegro Lokalnie, sprzedający twierdził, że pochodzą z europejskiej dystrybucji i sądząc po pozostałych jego aukcjach,opiniach i jego stażu na allegro,wierzę mu , dlatego je zamówiłem. Zdziwiłem się ,dzisiaj po odpakowaniu bloków. Czytałem, że bloki są podrabiane często , w przeciwieństwie do samych pedałów które chyba nie są podrabiane. Cytuj
Pietrash Napisano Poniedziałek o 19:39 Napisano Poniedziałek o 19:39 Cytat Jest opcja że to podróbka? Opcją jest, Shimano jest dość często podrabiane, dlatego najlepiej kupować u autoryzowanego sprzedawcy np. https://www.centrumrowerowe.pl/bloki-do-pedalow-shimano-spd-sm-sh51-pd8284/ Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Poniedziałek o 20:12 Napisano Poniedziałek o 20:12 (edytowane) 59 minut temu, gustavomota napisał: Kupiłem je na allegro Lokalnie, sprzedający twierdził, że pochodzą z europejskiej dystrybucji i sądząc po pozostałych jego aukcjach,opiniach i jego stażu na allegro,wierzę mu , dlatego je zamówiłem. Zdziwiłem się ,dzisiaj po odpakowaniu bloków. Czytałem, że bloki są podrabiane często , w przeciwieństwie do samych pedałów które chyba nie są podrabiane. Pokaż pudełko, szczególnie w miejscach gdzie jest kod kreskowy i miejsce produkcji. Wrzuć też zdjęcie pedałów od strony gdzie na korpusie jest miejsce produkcji i inne oznaczenia. Edytowane Poniedziałek o 20:14 przez przecietny.kolarz Cytuj
cervandes Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Hit. Polazłem sprawdzić moje bloki i pedały. No i kurde ŚRUBKA MI WYPADŁA. Ten pedał ma niespełna 6000km przebiegu Ciekawe czy przejdzie reklamacja. Co mi się rzuciło w oczy to te dwie literki na lewo od MALAYSIA mam we wszystkich czterech pedałach identyczną czcionką. Różne są te symbole, ale czcionka zawsze taka sama. U autora te dwie literki jakby inną napisane. Zerknąłem też na bloki. W dwóch parach butów mam oryginalne bloki z zestawów z pedałami PD-M8100. W jednych butach mam wymienione bloki na nowe, zamówione w centrumrowerowe. Nigdzie nie ma najmniejszego nawet zastrzeżenia do jakości wybicia napisów: Nie oceniam oryginalności, ciężko mi to wywnioskować. Równie dobrze może to być efekt systematycznie obniżanej jakości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi