Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Kupiłem komplet pedałów Shimano PD M-8100 , i zastanawia mnie ich oryginalność, ponieważ bloki dołączone do nich wyglądają tak ,że jest " ucięty" napis  i widnieje tylko "SM  SH 5" ?

Jest opcja że to podróbka?

Dodam , że same pedały i pudełko wyglądają ok . 

IMG_20260209_175849.jpg

Napisano

Kupiłem je na allegro Lokalnie, sprzedający twierdził, że pochodzą z europejskiej dystrybucji i sądząc po pozostałych jego aukcjach,opiniach i jego stażu na allegro,wierzę mu , dlatego je zamówiłem. Zdziwiłem się ,dzisiaj po odpakowaniu bloków.  Czytałem, że bloki są podrabiane często , w przeciwieństwie do samych pedałów które chyba nie są podrabiane.

Napisano (edytowane)
59 minut temu, gustavomota napisał:

Kupiłem je na allegro Lokalnie, sprzedający twierdził, że pochodzą z europejskiej dystrybucji i sądząc po pozostałych jego aukcjach,opiniach i jego stażu na allegro,wierzę mu , dlatego je zamówiłem. Zdziwiłem się ,dzisiaj po odpakowaniu bloków.  Czytałem, że bloki są podrabiane często , w przeciwieństwie do samych pedałów które chyba nie są podrabiane.

Pokaż pudełko, szczególnie w miejscach gdzie jest kod kreskowy i miejsce produkcji. Wrzuć też zdjęcie pedałów od strony gdzie na korpusie jest miejsce produkcji i inne oznaczenia.

Edytowane przez przecietny.kolarz
Napisano

Hit. Polazłem sprawdzić moje bloki i pedały. No i kurde ŚRUBKA MI WYPADŁA. Ten pedał ma niespełna 6000km przebiegu :D Ciekawe czy przejdzie reklamacja.

b7bb3d5bd459c172d950176843b08b3e.jpeg

Co mi się rzuciło w oczy to te dwie literki na lewo od MALAYSIA mam we wszystkich czterech pedałach identyczną czcionką. Różne są te symbole, ale czcionka zawsze taka sama. U autora te dwie literki jakby inną napisane.

Zerknąłem też na bloki. W dwóch parach butów mam oryginalne bloki z zestawów z pedałami PD-M8100. W jednych butach mam wymienione bloki na nowe, zamówione w centrumrowerowe. Nigdzie nie ma najmniejszego nawet zastrzeżenia do jakości wybicia napisów:

775fd946a033f52e415a03396efd0757.jpeg

1c30bb913a09797583a0969bbe8d8584.jpeg

14f7f9973849f8b8205209308dd459de.jpeg

Nie oceniam oryginalności, ciężko mi to wywnioskować. Równie dobrze może to być efekt systematycznie obniżanej jakości.