Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim 👋

jestem studentem V roku fizjoterapii (oraz kolarzem amatorem), prowadzę aktualnie badanie do mojej pracy magisterskiej, której tematem jest ból kręgosłupa wśród osób amatorsko uprawiających kolarstwo szosowe. Badanie skierowane jest do osób regularnie jeżdżących na rowerze, niezależnie od poziomu zaawansowania. Celem pracy jest lepsze zrozumienie, jak często występują dolegliwości bólowe kręgosłupa, w jakich odcinkach pojawiają się najczęściej oraz jakie czynniki mogą mieć na nie wpływ. Udział w badaniu jest w pełni anonimowy i polega na wypełnieniu krótkiej (ok 5-minutowej) ankiety. Zebrane przeze mnie dane zostaną wykorzystane wyłącznie do celów naukowych. 

Jeśli jeździsz na szosie i chcesz dorzucić swoją cegiełkę do badań nad zdrowiem kolarzy, będę bardzo wdzięczny za udział! 

Jeśli pojawią się jakieś pytania dotyczące tematu, chętnie odpowiem w komentarzach lub w wiadomości prywatnej. 

Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!
Pozdrawiam !

https://forms.cloud.microsoft/Pages/ResponsePage.aspx?id=6yYO676_0keekOvSQm2869nJPmUpORJHpHRgmtG-egdUQUs3RjM2MlBTV0hBMVdXQk4ySVBTWldMNy4u

Napisano

Trochę ta ankieta średnia - brak pytań o tryb życia/pracy co ma ogromne znaczenie na stan i siłę mięśni core, brak pytań o inne sporty, które też mogą wzmacniać mięśnie core (np. siłownia) i pomagać stabilizować kręgosłup podczas jazdy

• +1 pomógł 1
Napisano

@KrissDeValnor Jasne, jak zakończę badanie, to się podzielę wynikami! 

@Greg1 Są to słuszne uwagi, z którymi się oczywiście zgadzam i na pewno zostaną opisane w mojej pracy. Badania do magisterki mają jednak pewne ograniczenia, dlatego też ankieta została celowo uproszczona. 

• +1 pomógł 1