Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich. 

Kiedyś na tym forum (okolice jesieni) doradzono mi tu Cube Nulane One, ale przejrzałem specyfikacje i jest tam informacja że maksymalna waga rowerzysty to 100kg (w wersji 2026) i 115kg z bagażem. Obecnie ważę około 95 kg, chcialbym pare razy do roku przewieźć na nim z 25-30kg, a jednocześnie nie rezygnować z szosowego zacięcia kupowanego roweru, czy możecie doradzić coś co spełnia wymagania? 

Napisano (edytowane)
Cytat

Co powiecie o Treku fx2 gen4?

Zwykły rower :) - schludny wygląd może się podobać.
-pewnie można znaleźć coś "lepszego-osprzętowo", od "gorszego-pozycjonowanego" producenta; 
-można było napisać więcej o: wymaganiach, doświadczeniu, oczekiwaniach poza wagą, itd. 

Cytat

AI mi podpowiedziała taki model maksymalna waga roweru bagażu i rowerzysty to 136kg 

Tak, to samo jest na stronie producenta(link ) :
image.thumb.png.15058c74d86bbe2b00d82697898777b9.png

Edytowane przez StrayRider
formatowanie
Napisano

Poczytalem w międzyczasie trochę: trek mi sie nie podoba fajnie wyglada Cannondale Quick 4 i patrze jeszcze na Specialized Sirrusa x 3.0 . Pewnie miedzy nimi bede wybieral. W manualu Cannondale Quicka wyczytalem ze jezeli gdzies indziej nie pisze inaczej to maksymalny udzwig jest 150kg jeszcze bede jutro dzwonil do jakiegos sklepu sie dopytac. Jezeli tak jest to biorę Cannondale'a, a ja z wagą mam tak ze predzej mi przyrosnie niz schudnę dlatego to dla mnie takie wazne. 

Napisano

Znalazłem Screenshot_2026-02-04-19-52-23-321_com.android.chrome.thumb.jpg.a393a1519e0a0013af0de7a51ed677da.jpg

Ten Cannondale jest na trochę wąskich oponach, w sumie chyba nie przeszkadza mi to. Można je później jakos zmienić na szersze, bo w sumie tylko to mi nie będzie odpowiadać jeżeli już coś.

Napisano (edytowane)

tylko sprawdź czy rama przyjmie szersze opony. Przy takiej wadze i bagażach to ja bym celował bardziej w opony 45mm niż 35mm

Edytowane przez radoo
Napisano

Żona ma Quicka, wrzuciłem jej opony 40 mm, ale z przodu wejdzie bez problemu 45 z tyłu raczej na styk. Na plus bardzo lekka rama i carbonowy widelec, gwinty na bagażnik i błotniki jednocześnie, ładne malowania z wbudowanymi odblaskami.

Na minus nędzny napęd (wymieniłem od razu na 1x11), wszystkie części poza ramą ciężkie, ale to cecha wspólna wszystkich rowerów w danym przedziale cenowym.