Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Poszukuję roweru elektrycznego do miasta i na wypady weekendowe, znalazłem na Allegro coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/26-pojazdy-elektryczne-mihogo-air-carbon-900w-19-2ah-40km-h-app-gps-hamulec-olejowy-18173207760https://allegro.pl/oferta/26-pojazdy-elektryczne-mihogo-air-carbon-900w-19-2ah-40km-h-app-gps-hamulec-olejowy-18173207760

Czy może ktoś miał do czynienia z tą firmą modelem? Ciekaw jestem opinii.

Pozdrawiam Dario 

Napisano

Fajny samolot.  Będąc wsiokiem potwierdzam iż "Grabie do siana:shimano SL-M315-7R" to najlepszy model na rynku.

Heheszki na bok, coś mi tu grubo nie pasuje.  I nie mam na mysli użycia prostego translatora, ale w jednym miejscu piszą o kołach 26" a gdzie indziej podaja obręcz 20".  Dwa aku, ok, ale ja tam widze dwa silniki - jeden centralny, drugi w tylnym kole.  Ani słowa o tym w opisie, no chyba, że to jakiś ogromny PAS umieszczony centralnie a motor z tyłu albo piasta w środku pusta?   Zdjęcia osób na tych rowerach - siedzą o wieeleee za nisko, pani jeszcze jako-tako ale koleś plecy wygiete jak kot w kuwecie.  Gdybym miał 170cm w kapeluszu to może bym się dalej zastanawiał.  V max 45km/h.  Zdajesz sobie sprawę, że to nielegalny ulep i możesz mieć kłopoty? 

Podsumowując - karbonowa rama, podwójny akumulator, dwa silniki i to wszystko za pięć tysi od sześciomiesięcznego konta, którego gwarantem jest:

Dane firmy

he nan sheng an ma shang mao you xian gong si

he nan sheng gu shi xian liao bei lu zhong duan

465299 xin yang shi

Co mogłoby pójść nie tak?  Chyba jednak wolałbym kupić jakąś e-lkę z Deca, przynajmniej wiedziałbym gdzie wrócić w razie problemu.

Napisano

kazafaza - dzięki za zdrowo rozsądkowe podejście do tematu.

Mam swoje lata, poszukuję elektryka - czegoś do miasta i wypraw weekendowych ale nie chcę wydać majątku:)

Pozdrawiam

Napisano

Radziłbym udać się do sklepu stacjonarnego na przymiarkę - lepiej być pewnym bo to niemały wydatek, szkoda inwestować w coś co później zamieszka w kącie.  Serwis też lepiej mieć pod ręką jeśli nie posiadasz odpowiedniej wiedzy / umiejętności / narzędzi...

Z tego co sie orientuję to Decathlon oferuje jazdy testowe, nie wiem jak przy obecnej pogodzie.  Nie mam od nich bonusa za polecajki ;) a może w Twojej okolicy są inne sklepy z e-lkami.  

A tak nawiasem, łikendowe wypady w jaki teren?  Jeśli masz powyżej 180cm to się odezwij na priv bo mam elektryka na sprzedaż :D