pc131 Napisano Środa o 16:04 Napisano Środa o 16:04 (edytowane) Posiadam rower od lipca 2025, przebieg 2300km. Winora Yakun X10E, silnik Bosch Performance CX4, bateria 625Wh, wyświetlacz KIOX 300, rama 60cm. Po pierwszym naładowaniu baterii do 100% zrobiłem 4 trasy o łącznej długości 155km po płaskim terenie i zostało jeszcze 13% baterii (na programie Eco). Po aktualizacji i pojawieniu się programu Eco+ (wspomaga po przekroczeniu pewnego progu siły pedałowania) można przejechać teoretycznie po płąskim terenie 200km i powyżej (tylko kto tyle jeździ). Po zakupie: - zmieniłem siodełko fabryczne na taki tapczan, który miałem w poprzednim rowerze - wygoda, komfort - sztycę na amortyzowaną Suntour NCX (musiałem zastosować dwa adaptery sztycy 27.2-31.6 oraz 31.6-34.9), w rowerze bez pełnego zawieszenia to wg mnie koniecznosć - kupiłem kierownicę Truvativ Hussefelt Comp Riser - 40mm - do tego uniosłem jeszcze mostek, żeby siedzieć na rowerze w pozycji jak najbardziej wyprostowanej - wleciała sakwa na bagażnik Vaude Silkroad L Mik z systemem szybkiego mocowania - dokupiłem dzwonek ROCKBROS, mały ale w miarę głośny - bezpieczeństwo to podstawa - zamontowałem lusterko lewe (kupiłem dwa ale nie chciało mi się montować prawego jeszcze). Na kolejny sezon, planuję kupić bagażnik na hak do samochodu i pojeździć tu i tam. Jestem zadowolony. Edytowane Środa o 16:06 przez pc131 1 Cytuj
XC100S Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Nie ładujesz baterii po każdej jeździe tylko … Pozycja krzesełkowa poprzez wyprostowany mostek jest dla Ciebie wygodna i nie próbowałeś choć trochę położyć go ? Czyli rower polecasz ? Cytuj
pc131 Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Ładuję baterię w okolicach 20%, choć zdarzyło mi się po dłuższej trasie mieć 10-13% Mostek domyślnie był uchylony do przodu ok 45', ale nie lubię jeździć tak pochylony, podniosłem mostek, kupiłem też kierownicę z większym wzniosem. Polecam rower, mi się na nim jeździ bardzo fajnie, po przesiadce z Kross'a Trans Sander, dobrałem rozmiar pod siebie - myślę że to bardzo ważne. Wcześniej jeździłem takim samym modelem tylko 55cm i czułem, że jednak większy będzie lepszy. Jedyne czego mi jakoś "brakuje" to przekładnia planetarna z tyłu, ale już o tym nie myślę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi