Eathan Napisano Poniedziałek o 10:40 Napisano Poniedziałek o 10:40 W świecie SRAMa stawiam dopiero pierwsze kroki i mam problem z klockami. Fabryczne klocki (ponoć metaliczne) w hamulcach RIVAL AXS XPLR to jakiś dramat. Piszczą tak okropnie, że nie da się na tym jeździć. Wystarczy odrobina wilgoci i słychać mnie z kilometra. Planuję wymianę na coś innego. Skutecznego ale mimo wszystko cichego. Pytanie, czy mam szukać oryginalnych organicznych klocków SRAMa? A może iść w stronę np. Galferów - organicznych lub mieszanych. A może macie coś innego sprawdzonego? Cytuj
Maciorra Napisano Poniedziałek o 10:59 Napisano Poniedziałek o 10:59 Wszystkie Galfery (z wyjątkiem trialowych) są organiczne/półmetaliczne. Ja lubię czarne, bo są ciche, mocne, dość trwałe i w promocjach miewają dobrą cenę - zazwyczaj mam je i w gravelu i w MTB. 1 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Poniedziałek o 12:53 Napisano Poniedziałek o 12:53 Cześć, Brałeś pod uwagę żółte SwissStop? Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 13:02 Autor Napisano Poniedziałek o 13:02 Nie, zapomniałem o nich. Miłem w fullu zielone i były całkiem spoko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi