smw44199 Napisano Piątek o 21:35 Napisano Piątek o 21:35 Czy stery 41.8/52 a 42/52 to jest to samo? Cytuj
leejoonidas Napisano Piątek o 21:58 Napisano Piątek o 21:58 (edytowane) Tak. To są stery IS42/IS52, czyli stery zintegrowane. Mimo wszystko zmierz jeszcze raz dokładnie wewnętrzną średnicę główki ramy gdyż występuje również wersja IS41/IS52. Edytowane Piątek o 22:28 przez leejoonidas 1 Cytuj
smw44199 Napisano wczoraj o 08:10 Autor Napisano wczoraj o 08:10 (edytowane) Dziękuję bardzo za info 👍 Producent ramy proponuje 41,8 więc obstawiam 42mm Edytowane wczoraj o 08:11 przez smw44199 Cytuj
gnomon Napisano wczoraj o 09:00 Napisano wczoraj o 09:00 Jeszcze bym sprawdził kąty jakie zaleca ...jak i wysokosc łozysk 😉 bo to może nie być taka prosta sprawa jak się ma coś nietypowego. Najlepiej odczytać z oryginału jesli jeszcze widać, co za łożysko tam siedzi i kupić identyko. Cytuj
smw44199 Napisano wczoraj o 09:04 Autor Napisano wczoraj o 09:04 To nowa rama https://pl.aliexpress.com/item/1005008715872073.html, a co do wysokości samych łożysk można to chyba podkładkami niwelować? Cytuj
gnomon Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Taaa wyobraźa sobie ta podkładke np na widelcu ze zintegrowaną bieżnia, wkładane do ramy, tam nic siecej nie ma 1 Cytuj
smw44199 Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Nie mam doświadczenia, żeby polemizować, wierzę na słowo 😉 Cytuj
gnomon Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Na każdym łożysku, sensownego producenta, powinno byc takie oznaczenie. Te kąty powinny być dobrane zgodnie z ramą i bieżnią na widelcu, a górne łożysko analogicznie, rama plus ew podkładka sterowa - chyba że kupujemy komplet: łożysko, bieżnia, łożysko podkładka, to wtedy dobieramy tylko wysokości łożysk i kąt styku do ramy. Edytowane 8 godzin temu przez gnomon 1 Cytuj
gnomon Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) No, jak już kupujesz, to warto dobrać idealnie.....pózniej nie będzie problemu, że sie luzuje, albo dekiel odstaje, albo.. Jak np. Wyżej pokazane mr019 vs mr127, kąty te same, ale jedno wyższe od drugiego o 1mm...a po co komu 1mm wiecej szczeliny na błoto jak ma ramę pod niższe łożysko? A w drugą strone, rama może trzeć o wideł, jak braknie tego 1mm. Rozkminka np dla szosy, mającej wideł ze zintegrowaną bieżnia. Tam musi byc w punkt. Edytowane 8 godzin temu przez gnomon 1 Cytuj
smw44199 Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowane) Sprzedawca sugeruje takie: https://pl.aliexpress.com/item/32695807500.html Ja chciałem tańsze które mam i sie sprawdzają (nie mogę linku wkleić): Rurę widelca mam aluminiową, więc wkładka do carbonu mi nie potrzebna Edytowane 8 godzin temu przez smw44199 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi