Conner Napisano wczoraj o 18:07 Napisano wczoraj o 18:07 Witam serdecznie, mam koła z bębenkiem 8-11 HG Shimano. Chce użyć tych kół do budowy "szoso-gravela" na 105 R7000. Niestety z tym bębenkiem nie wejdzie mi standardowa kaseta szosowa. Czy wiecie może czy znajde jakiś zamiennik z bębenkiem pod HG? Z zakresem 11-28 lub 11-30? Mam już całą 105 z przerzutką SS. Pozdrawiam Cytuj
leejoonidas Napisano wczoraj o 19:10 Napisano wczoraj o 19:10 (edytowane) Na pewno kaseta Shimano HG700-11 11-34 wejdzie na twój bębenek, być może wejdzie kaseta SunRace CSRS3-EAU 11-Speed 11-32, ale tutaj pewności nie mam, wszystko co poniżej zębatki 34t nie wejdzie chyba że jest coś u Chińczyków o czym nie wiem. Najlepiej podaj model piasty i wtedy może uda się wymienić bębenek ze zwykłego HG na bębenek HG-L. Edytowane wczoraj o 19:12 przez leejoonidas 1 Cytuj
Conner Napisano wczoraj o 19:45 Autor Napisano wczoraj o 19:45 (edytowane) ACR MT009 w systemie QR Ewentualnie mogę zmienić wózek na GS i kupić kasetę którą podałeś Edytowane wczoraj o 19:48 przez Conner Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 20:49 Napisano wczoraj o 20:49 (edytowane) Jaki poziom druciarstwa przewidujesz? Np z 11 rzędowej kasety 11-28 można usunąć koronkę 14Z i masz 10 rzędową z 11 rzędowym rozstawem. Można też spróbować po prostu użyć 10 rzędowej kasety i - w razie potrzeby - wymienić kilka dystansów. Można też w 11 rzędowej kasecie ująć zębatkę z początku ( lub końca ). Ostatecznie - na wiele klasycznych piast wejdzie 11 rzędowa szosowa kaseta po stoczeniu pająka - zakładając, że kaseta taki posiada. Każdą z tych metod sprawdziłem, wszystkie działają. 11 rzędową 11-28 z ujętą 14T aktualnie nawet używam. Edytowane wczoraj o 20:50 przez uzurpator 1 Cytuj
Conner Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Cytat Jaki poziom druciarstwa przewidujesz? Np z 11 rzędowej kasety 11-28 można usunąć koronkę 14Z i masz 10 rzędową z 11 rzędowym rozstawem. Można też spróbować po prostu użyć 10 rzędowej kasety i - w razie potrzeby - wymienić kilka dystansów. Można też w 11 rzędowej kasecie ująć zębatkę z początku ( lub końca ). Ostatecznie - na wiele klasycznych piast wejdzie 11 rzędowa szosowa kaseta po stoczeniu pająka - zakładając, że kaseta taki posiada. Każdą z tych metod sprawdziłem, wszystkie działają. 11 rzędową 11-28 z ujętą 14T aktualnie nawet używam. Chyba tak jak mówisz- wyrzucę te koronkę. Nie chcę się bawić w toczenie pająka. Jakąś podkładkę tam trzeba wrzucić na bęben po wyrzuceniu jednej koronki? Cytuj
Conner Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Wiecie co, kupiłem nowe koła na novatecu maszynowym z bębenkiem hgl, nie będę się bawić w druciarstwo. Tamte koła wrzucę do hardtraila po zimie. Pozderki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi