sabaru Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Witam. Wprowadzając dzisiaj rower do garażu zbyt ostro skręciłem i rower przewrócił się na bok, a ja prawie razem z nim. Myślałem że nic się nie stało ale po testach zauważyłem że tylna przerzutka kiedy jest na pierwszym biegu to dolne kółko albo raczej uchwyt od tego kółka ociera się o każdą szprychę od tylnego koła. Ten problem występuje tylko na pierwszym biegu, a reszta wydaje się działać prawidłowo. Rower zapewne trafi do serwisu ale zanim go zawiozę chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem i czy udało mu się to naprawić bo może jednak to nie jest dużo roboty i uda się samemu to zrobić. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 8 godzin temu Mod Team Napisano 8 godzin temu Może być skrzywiony hak. Jak nie masz doświadczenia i odpowiednich narzędzi daj do serwisu. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć, Możesz spróbować samemu wymienić hak. Jeżeli jest on krzywy, to można próbować prostować w serwisie lub wymienić samemu, jeżeli to tani i dostępny model. Wymiana jest bardzo prosta. Niestety może się okazać że krzywa jest także przerzutka, natomiast tego nikt zdalnie nie określi. Jeżeli hak kosztuje 20-30 zł, to ja osobiście bym kupił nowy i wymienił. Duża szansa że rozwiąże to Twój problem. Cytuj
Eathan Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu Dwie opcje: krzywy hak - jak masz czym to prostujesz, jak nie masz możesz wymienić na nowy albo iść do serwisu. Pamiętaj, że hak jest dedykowany do ramy więc musisz kupić odpowiedni. krzywy wózek przerzutki -m jak wykluczysz hak a problem nie ustąpi to kłania się wózek przerzutki. Tutaj w zależności od przerzutki kupisz jako część zamienną albo nie kupisz. Musiałbyś poszukać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi