Wayner Napisano wczoraj o 20:01 Napisano wczoraj o 20:01 (edytowane) Dobry wieczór szanowni kolarze. Przychodzę do Was z zapytaniem, ponieważ przymierzam się do zakupu swojego pierwszego roweru trekkingowego. Będzie służył mi na codzień do dojazdów do pracy w mieście oraz weekendowych wycieczek rekreacyjnych. Czy jesteście w stanie doradzić mi coś sensownego do podanej kwoty? Zastanawiałem się póki co nad modelem Kross Trans 8.0, ponieważ cena wydaje mi się sensowna na Centrum Rowerowym (2600), ale postanowiłem, że zapytam bardziej obeznanych w temacie. Przy okazji też mam problem z doborem wielkości ramy. Mój wzrost to 182 cm i przekrok 82 cm. Tak jak w przypadku Kross Trans 8.0 jestem pomiędzy 19 a 21 cali i na różnych forach piszą, aby brać mniejszą. A w sklepie natomiast doradzają większą. Weź się człowieku połap. Z góry dziękuję za wszelkie porady. Edytowane wczoraj o 20:06 przez Wayner Cytuj
Wayner Napisano wczoraj o 20:18 Autor Napisano wczoraj o 20:18 Przepraszam najmocniej, przekrok 84 cm. 😄 Cytuj
RabbitHood Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-marin-fairfax-2-pd40820/ https://www.centrumrowerowe.pl/rower-miejski-marin-kentfield-2-pd40830/?v_Id=223666 1 Cytuj
StrayRider Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Pytanie: Ile tych kilometrów na dojazdy do pracy? Czy te wycieczki to w każdy weekend czy realistycznie wyjdą z 2-4 w sezonie ? Trekking - czyli obowiązkowe wyposażenie w błotniki, dynamo, oświetlenie, wygodna pozycja? Czy obecnie jest jakiś rower użytkowany? - pytanie w temacie wyboru ramy, na jakiej będzie się lepiej czuć. Czy może jakiś rower był już przymierzany? (osobiście wolałbym ramę gdzie jestem "troszkę za duży", niż ramę gdzie jestem "dużo za mały" według zaleceń producenta) Propozycja alternatywy do Kross ,aby mieć rozeznanie: KALKHOFF Image Lite R-RAYMON UrbanRay 2.0 1 Cytuj
Wayner Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) Z dojazdów wyjdzie ok. 50 km tygodniowo łącznie. Po mieście. Jeśli chodzi o wycieczki to pewnie zależy jak wyjdzie, na pewno nie w każdy weekend w sezonie 😄 roweru żadnego nie posiadam obecnie, ostatni był użytkowany - naście lat temu i był to mtb. No i nic fizycznie nie przymierzałem, chyba trzeba się wybrać do jakiegoś sklepu. Przez myśl mi tylko ciągle przechodzi czy postawić na trekkingowy czy pójść w crossowy w moim przypadku. Dzięki za odpowiedź! Edytowane 4 godziny temu przez Wayner Cytuj
tomiii Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Moim zdaniem treking, wszystko jest w rowerze, więcej waży. Cross wszystko trzeba dodać samemu. Wszytko - błotniki, oświetlenie, bagażnik 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi