nardenis Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Mam do wyboru 2 rowery orbea terra jeden jest na Sram Eagle XPLR 10-46t 13-Speed Drugi jest natomiast na 2 blatowym grx Shimano GRX RX820 31x48t z kasetą Shimano Ultegra R8100 11-34t 12-Speed Są one za 75% ceny katalogowej komuś poprostu nie pasują a jest to dla mnie idealny rozmiar I przy okazji czy wymieniając tylko koła da radę robić z tego szosę. I czy w razie w mógłbym zmienić do tego eagle manetkę klamkę na pod prostą kierownice (mobilność przedramienia). Jaki amortyzator 50-70mm wiem mógłbym wybrać rower crossowy ale potrzebuje czegoś co szybko minie z gravela na szosę i odwrotnie między 2015-2020 jeździłem grvelem nie istniejącej już marki lauf oni mieli w ofercie gravela z amortyzatorem 50-70 w zależności od kliknięcia opcji w kinfiguratorze Cytuj
Greg1 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Cytat czy wymieniając tylko koła da radę robić z tego szosę Nie, z grawela nie zrobisz szosy, były tu całe kilkudziesięciostronicowe wątki na temat uszosowiania grawela Cytat czy w razie w mógłbym zmienić do tego eagle manetkę klamkę na pod prostą kierownice (mobilność przedramienia). Jaki amortyzator 50-70mm wiem mógłbym wybrać rower crossowy Manetka pod prostą kierę i amortyzator - zdecydowanie potrzebujesz crossa lub mtb a nie grawela Cytuj
nardenis Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu MTB mam już prosta kiera tylko dlatego że nie mogę obrócić ręki żeby złapać baranka gdyby nie ręka to nie było by problemu a amortyzator tylko dlatego że przwyczailem się jeżdżąc laufem Cytuj
marcesco Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Która to Terra w ogóle, bo w sprzedaży są obecnie 3 modele: stary i dwa nowe. Cytuj
Greg1 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 9 godzin temu, nardenis napisał: prosta kiera tylko dlatego że nie mogę obrócić ręki żeby złapać baranka To dlaczego na siłę chcesz rower z barankiem skoro nie możesz wykorzystać jego atutów? Trzymając baranek "na prosto" masz ręce bardzo blisko osi obrotu kierownicy przez co, z fizycznego punktu widzenia, rower jest mniej stabilny. Nie myślałeś o tzw. grawelu z prostą kierownicą? A nie, Ty chcesz też amor, więc jak do tzw. grawela z prostą kierownicą wstawisz amor to wyjdzie cross... 1 Cytuj
nardenis Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Chodzę na rehabilitację fizjo każe mi używać rogów baranka czyli ból ręki 1 Cytuj
chudzinki Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu A co to znaczy? Fizjoterapeuta kazał Ci jeździć z taką kierownicą? Pytam całkiem serio, bo się nie znam, a wydaje mi się to strasznie dziwne... Cytuj
nardenis Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Niby to ból fantomowy bolało gdy zerwałem mięsień przyszyli i powinno przestać 7 godzin temu, Greg1 napisał: To dlaczego na siłę chcesz rower z barankiem skoro nie możesz wykorzystać jego atutów? Trzymając baranek "na prosto" masz ręce bardzo blisko osi obrotu kierownicy przez co, z fizycznego punktu widzenia, rower jest mniej stabilny. Nie myślałeś o tzw. grawelu z prostą kierownicą? A nie, Ty chcesz też amor, więc jak do tzw. grawela z prostą kierownicą wstawisz amor to wyjdzie cross... Ale jeśli mam możliwość kupienia roweru za 30k za 20k to raczej opłaca mi się kupić i przerobić pod siebie niskim kosztem np. Jazda po tarce nie będzie telepało a kontuzja ręki nie bardzo pomaga w trzymaniu baranka z klamkami jednoczenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi