rmk83 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć. Szukam nowego roweru dla syna. 154cm wzrostu, 72cm przekroku więc rama pewnie S. Widelec sztywny (karbon wskazany) lub amor powietrzny. Koła 27.5", napęd 1x9, 1x10 lub 2x9, 2x10, rama musi przyjąć opony min. 2.0". Hamulce tarczowe, mile widziane otwory na tylny bagażnik i sztywne osie. Szukam czegoś możliwie jak najlżejszego. Dzięki za porady i opinie. Cytuj
wr81 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Z rowerow "juniorskich" to mamy np. coś takiego https://sportamg.pl/pl/p/Rower-PROMOCJA-Lato-gorski-mtb-dzieciecy-27%2C5-AMULET-Tomcat-1.9-HYDR-Alivio-rama-15-lekki-11kg-2024/1680?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=12988 Przy czym w tego typu rowerach sztywne osie raczej rzadko występują, Musiałby to być jakiś najmniejszy rozmiar roweru "dla dorosłych".. A obecnie oferta hardtaili xc 27.5 w trochę lepszej specyfikcji (sztywne osie, lekki amor ) jest dość ograniczona Edytowane 3 godziny temu przez wr81 Cytuj
rmk83 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Sztywne osie mile widziane ale niekonieczne. Rama nie musi być juniorska, jak najbardziej "dorosła" w najmniejszym rozmiarze wchodzi w grę. Cytuj
wr81 Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu (edytowane) Ciężka sprawa z tymi XC 27.5 trochę lepszej klasy obecnie.. Widzę takie coś: https://www.mount7.com/giant-talon-0-27-5.html - jest napęd 1x, powietrzny amortyzator (Giantowski)... U mnie syn jezdzi wynikowo na czymś w miarę podobnym tyle że przebudowanym z niższego modelu.. Obecnie zdarzają się prawdziwe okazje na części: przykładowo kilka dni temu była dostępna Reba 27.5 za 120EUR.. EDIT: Teraz zobaczyłem że przy tym Talonie podają masę 14kg,,, jeżeli to nie pomyłka czy np. wartość dla roweu o większym rozmiarze np.M 29cali to niezbyt fajnie (i u mnie lepiej wyszło bez high-endowych komponentów..) Edytowane 12 minut temu przez wr81 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi