Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej szukam nowego roweru do jazdy głównie po asfalcie chociaż czasem może się i zdarzyć żwir. Aktualnie jeżdżę na starym swoim 8 letnim ,,rowerze górskim'' od krossa, ale czuje że się już na nim męczę i też nie mogę nic więcej wycisnąć wiec chyba czas na niego. Dodam, że robię 4 razy w tygodniu trasy po 25-35km ale czasem trafi mi się przejażdżka po 70km. Miałam na uwadze na razie te dwa rowery ale za bardzo się na tym nie znam, wiec proszę o rade :) może są też inne lepsze podzespoły w tej cenie a innej marki. 

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-damski-liv-rove-2-dd-pd43003/?v_Id=251929

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-kellys-phanatic-30-pd23262/?v_Id=214027

Napisano

patrzalam na crossa albo na gravela, bo czytalam, ze one naleza do ,,uniwersalnych'' typow, ale gravel odpada bo raczej nie widzi mi sie baranek, który on posiada wiec został cross, ale nie musi byc koniecznie on, chetnie popatrze na inne propozycje 

Napisano

Czy rower musi być na ramię "damskiej", czy nie ma znaczenia?
KELLYS Pheebe 50
TABOU 28 FLOW 4.0
Merida CROSSWAY 20 LADY

Czy jeżdżone trasy to tempo rekreacyjne, czy z zacięciem sportowym, średnia czas itd?
Preferencje do napędu - ilość blatów/biegów z przodu - 1x 2x 3x ?

Jaka pozycja, bardziej wyprostowana, czy może być pochylona?
Rockrider ACTV 500 LF

Czy rower musi mieć amortyzator, czy może być sztywny widelec?
(na sztywnym widelcu rower może być uważany za sztywniejszy, mniej komfortowy)

A "gravele" też są dostępne z "zwykłą" kierownicą:
KELLYS Soot 20

//Jako konfiguracja obecnego "starego Krossa" lub jaki model? Co w nim było okej, aby było też w nowym rowerze.