Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam model fenix 5 (nie 5s) od premiery w marcu 2017 r. Plusem jest oczywiście bateria i ilość opcji-funkcji-ustawień. Mimo tylu lat używania zegarka mam wrażenie, że nie wykorzystuję jego możliwości nawet w połowie, a codziennie monitoruję sen, puls, ruch, kroki, spacery, pływanie, jazdę na rowerze itd. Mimo tylu lat na ręku bateria wciąż trzyma genialnie i zegarek ładuję nie częściej niż raz w tygodniu. W nowszych modelach pojawiły się mapy i nawigacja - w moim modelu jest tylko kierunek i trasa bez podkładu (w postaci linii) - nie używam. Z minusów to wytarł mi się oryginalny pasek silikonowy i musiałem wymienić na nowy. Podsumowując zegarek jest genialny i mam wrażenie, że niezniszczalny. Dopóki bateria będzie trzymała będę go używał, a później wymienię na aktualny model jaki będzie akurat w ofercie. Polecam.

• +1 pomógł 1
Napisano

Moja malzonka ma 5. Ma go juz ze 6-7 lat. Niestety bateria nie trzyma. Trzeba go ladowac codziennie. Calodniowych wycieczek rowerowych nie wytrzymuje. Cala reszta dziala wystarczajaco dobrze.

• +1 pomógł 1
Napisano

Ale to może być po prostu jakaś wada, kolega miał 6 X i zaraz jakoś po gwarancji bateria nagle zaczęła wariować trzymała może max 2 dni i przestały działać czujniki, napisał do Garmina i wymienili mu mimo, że juz było po okresie gwarancji na 7x pro bez żadnej dopłaty. Nie wiem od czego to zależy ale u siebie w epixe 2 pro czasem też miałem jakieś dziwne sytuacje z bateria., przez pewien czas nie ładowała się do końca i trzymała tak że dziennie schodziło jakieś 5-6% a po pewnym czasie ok msc wróciła do normy i schodzi tak jak wcześniej po ok 3% dziennie mimo że wszystkie funkcje działaja tak samo jak wcześniej.