Wojcio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Po długich rozkminach nabyłem wczoraj nowy rower i dziś odbyłem na nim pierwszą wycieczkę. Rower elektryczny - cóż, to jak pogodzenie się z łysieniem. Ale fun był pierwsza klasa. Żona kupiła taki sam kilka miesięcy temu - nie łatwo mi było z nią jeździć na analogu. Myślałem o innym lekkim elektryku, ale nic lepszego nie znalazłem, szczególnie, że w naszym przypadku bardzo liczy się wyjmowana bateria. Wycieczka Bielsko - Szyndzielnia (tu pętelka by przejechać Gacioka, więc 2 x) - Klimczok - Beskidek - Biały Krzyż i dalej pożarówka, trawers Skrzycznego, kawałek Zbója, Hiphopa i jeszcze raz na Halę i jeszcze raz Hip-Hopa i jeszcze raz na Halę (ale już kolejką, bo prąd się skończył) i w dół i koniec. Bez kolejki pękło 2000m podjazdu, co z baterią 430Wh uważam za dobry wynik. Jestem zachwycony - "lekkie" wspomaganie jest całkiem silne - zdechłbym na tej wycieczce bez prądu. Silnik działa intuicyjnie, liniowo, pomaga, ale nie zastępuje. Trudne podjazdy były łatwe. W porównaniu do poprzedniego roweru (Canyon Spectral 125 `CF8) reach jest ten sam i rozmiar pasuje do mnie jak rękawiczka. Zawieszenie - zupełnie co innego - mięciutkie i aktywne - cały skok był w użyciu, a dobić nie czułem. Na trailach jechałem na pewno szybciej niż na Spectralu. Bałem się zwykłego Gripa, ale niepotrzebnie - może trochę bardziej się zapada niż Grip2, ale na moje potrzeby wydaje się lepszy - bardziej komfortowy. Dobre wrażenie zrobiły hamulce Magura MT5. Słabe w tym rowerze okazały się - siodło Fizik oraz droper - działa OK, ale 17cm w L to mało, przyzwyczajony do 20cm czułem, jakby coś było nie tak. Napęd Shimano 12s jak to Shimano - działa. Kupowałem w Piwnicy Rowerowej - cena okazyjna i choć w Niemczech można kupić jeszcze taniej, to łatwiejsze naprawy, 2 lata serwisu zawieszenia w cenie i podobno jakieś magiczne zabiegi, by silnik nie skrzypiał w mocowaniach mnie przekonały. Edytowane 1 godzinę temu przez Wojcio 1 Cytuj
KSikorski Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu Siwienie już zaakceptowałem, elektryka jeszcze nie dopuściłem, mimo że Żona i dwóch kolegów już mają. Popieram zakup w kraju, gratulacje zadowolenia z wyboru 😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi