Spoconymanek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Hej wszystkim! Szukam jakichś sensownych spodenek rowerowych męskich z wkładką, pewnie coś 200-300 zł? Kupiłem rower niecały rok temu, do tej pory wykręciłem jakieś 2500-3000 km w Essentialsach z Decathlona za bodajże 39,99 na promce 😅. O ile na dystansach typu 40-70km wszystko jest spoko, jest komfortowo i nic nie boli, tak wczoraj zrobiłem velo dunajec i velo czorsztyn z nowego targu, najechałem jakieś 120km i ostatnie 1-1.5h to już mnie tyłek bardzo bolał, a potem jak się okazało miałem tak zgniecione genitalia, że miałem problemy z czuciem. Pewnie wynika to po częsci ze złej pozycji bo musiałem ustawiać inaczej tyłek aby nie bolało... Wcześniej już jeździłem jakieś 80-100km trasy i nie miałem takiego problemu, dopiero wczoraj mnie tak poskładało. Odnoszę wrażenie, że przy takiej kilometrażówce można by było się zastanowić nad czymś wygodniejszym. Ewentualnie jakieś szelki, bo na ten moment odkąd jeżdżę rowerem poleciałem już 6-7kg na wadze i nie zapowiada się aby miało przestać, i w pasie poszło już sporo centymetrów. mam 183 cm wzrostu, 88kg wagi, jestem ogólnie dość duży, ćwiczę na siłowni więc mam spore uda i fajnie jakby nogawki nie były na zapałki bo mi odetnie krew. Cytuj
nctrns Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Spodenki z szelkami to podstawa. Pozycja i siodełko dopasowane do tyłka również - nie wszystko to wina spodenek. Jak mocno chudniesz, to mam też złe wiadomości - za duże spodenki będą powodować, że wkładka będzie się źle ustawiać i przesuwać i będzie niewygodnie. Ostatnio sam popełniłem ten błąd, byłem między rozmiarami, wziąłem lekko za duży zamiast lekko za mały i teraz cierpię. Co do samego wyboru, kwestia budżetu. Na produkty decathlonowe od serii 500 wzwyż nie powiem złego słowa. Van Rysel 900 nie odstają moim zdaniem od produktów tzw. premium. A skoro o tym mowa, ostatnio kupiłem hiszpańskie spodenki Gobik i moim zdaniem są świetne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi