Linson Napisano 28 Sierpnia Napisano 28 Sierpnia Pytanie moje dotyczy kupna zestawu naprawczego czy jak go sie tam nazywa do uzupełnienia płynu w układzie hamulcowym jak i odpowietrzania. Zestaw hamulca manetki to jest GRX 600. Dokładnie chodzi o rower Sava Grus 4.2 Gravel. Musze kupic taki zestaw a nie znam nazwy. Jest ich miliony na ofertach ale w opisach nie widzę GRX. Jestem zielony I zaczynam w tych sprawach wiec prosiłbym o podanie konkretnego modelu bądź odnośnika do strony z możliwością zakupu takiego zestawu. Ułatwi mi to życie. Z góry dziękuję a komentarze z mądrościami Januszy proszę pozostawić dla siebie. Pozdraiwam Cytuj
RabbitHood Napisano 28 Sierpnia Napisano 28 Sierpnia Cytat z mądrościami Januszy cool story bro Takimi wkrętami skutecznie zniechęciłeś mnie do odpowiedzi na twoje pytanie. 1 Cytuj
kipcior Napisano 28 Sierpnia Napisano 28 Sierpnia https://rowerek.pl/product-pol-28377-Zestaw-EZMTB-2022-Lite-do-odpowietrzania-hamulcow-hydraulicznych-olej-mineralny-Shimano-100-ml.html Mam taki i dziala, a w zestawie jest olej do shimano. To chinczyk więc pewnie można go też gdzieś na wschodzie znaleźć. 1 Cytuj
Linson Napisano 28 Sierpnia Autor Napisano 28 Sierpnia 5 godzin temu, RabbitHood napisał: cool story bro Takimi wkrętami skutecznie zniechęciłeś mnie do odpowiedzi na twoje pytanie. Wlasnie mówię o takich "celebrytach" jak Ty zabłysnąć chcesz a nic mądrego napisać nie potrafisz. Pozdrawiam Cytuj
Rafał87 Napisano 28 Sierpnia Napisano 28 Sierpnia A jak znajdziesz zestaw EZMTB z metalowymi końcówkami to lepiej wziąć metalowe niż te z tworzywa. 1 Cytuj
Eathan Napisano 29 Sierpnia Napisano 29 Sierpnia @Rafał87 a dlaczego z metalowymi? W domowych zastosowaniach (raz na jakiś czas użyjesz) plastik jest lepszy, bezpieczniejszy i wybacza błędy. Meta ma sens w serwisie, gdzie używasz tego regularnie, masz wprawę, etc. Cytuj
Rafał87 Napisano 29 Sierpnia Napisano 29 Sierpnia No właśnie według mnie plastik nie wybacza błędów. Metalowych palcami krzywo raczej nie wkręcisz, trzeba by się mocno postarać, plastikowe już tak przez co łatwo pozrywać w nich gwinty, krzywo najdzie i czasem nawet tego nie czujemy że wkręcamy krzywo w plastikowych. Cytuj
Eathan Napisano 29 Sierpnia Napisano 29 Sierpnia Plastik nie zniszczył gwintu w klamce. Sam padnie ale nie uszkodzi droższej rzesze. I uwierz ale źle się da wkręcić 😜 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi