Sondzik Napisano wczoraj o 21:28 Napisano wczoraj o 21:28 Cześć, po paru latach jeżdżenia po ścieżkach w trójmiejskich lasach, postanowiłem przerzucić się z XC Krossa Levela na fulla z bardziej trailową geometrią. Rower ma być głównie do lasu i jazdy po górkach, ewentualnie krótszych tras po mieście. Rozważam zakup https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-ghost-riot-trail-essential-pd34660/?v_Id=195309 Co o nim sądzicie? Cytuj
lelek2 Napisano wczoraj o 21:37 Napisano wczoraj o 21:37 W tek cenie polecam: https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-al-8.0-3 Cytuj
Galvatron Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu W tej cenie raczej nie dostaniesz nic lepszego niż ten Radon. Największym minusem Ghosta jest anoda na górnych goleniach widelca - w serii Rhythm jest jest ona bardziej delikatna i łatwiejsza do uszkodzenia niż w wypadku Performace/Performace Elite. Cytuj
Sondzik Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Cytat Największym minusem Ghosta jest anoda na górnych goleniach widelca - w serii Rhythm jest jest ona bardziej delikatna i łatwiejsza do uszkodzenia niż w wypadku Performace/Performace Elite. Na ile poważny to problem? Wprawdzie teraz cena za Ghosta to znowu 7500, ale był w promocji za 6500, co dawało już cenę o 1200 zł mniejszą niż za Radona, z dostawą za 2 dni, a nie 2 tygodnie. Jak wygląda sprawa przeglądów gwarancyjnych przy zamówieniu Radona z Niemiec? Cytuj
NerfMe Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Nie jest to poważny problem. Mój Rhythm ma załatane prawie ponad 5,5 tys km i jest w nieskazitelnym stanie. Przynajmniej ta część na zewnątrz. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 godzin temu Mod Team Napisano 5 godzin temu Mój po ok. 3.7 k miał przetarcia/przebarwienia wewnątrz (Reba po 10 k nie miała)... 1 Cytuj
lelek2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu W radonie masz dobre obrecze Topowe amortyzatory. Bedziesz chcial pojechac cos ciezszego to zmienisz sobie ustawienia amorka i dadza rade. A to wazne, mi na dropach na mazowszu czasem brakuje amorka i ostatnio peklo mi cos w stopie. Ale to sa max 3 takie dropy na trasie. Ale plus ze nawet w czasie jazdy zmienisz ustawienia. do tego rockshox jest tanszy w serwisie nie ma przegladow gwarancyjnych a bike discount nie robi problemow z czymkolwiek Cytuj
Sondzik Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dzięki, a jeżeli chodzi o Radony, co myślisz o tym w porównaniu do skeen? https://www.bike-discount.de/en/radon-slide-trail-8.0-3 Niby ma karbonową część ramy, ale waży podobnie, geometria bardzo podobna, główna różnica to amory i ich skok oraz hamulce. Nie wiem czy skłaniać się bardziej ku 130 mm czy 150 mm, nie mam za bardzo porównania. Cytuj
lelek2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Zalezy jakie trasy chcesz jezdzic czy beda jakies metrowe dropy ? jak masz pike ultimate to masz cala game konfiguracji ten slide trail to opony typowo trailowe mam identyczne w down country 2,5 i 2,4 cala. Trzyma to niesomowicie ale na latwych ubitych odcinkach czuc ze to nie jedzie ale na ciezkich to po prostu pieknie dziala. Ani jednej gleby na tych oponach i fullu. Na HT na 2,25” tracilem przyczepnosc i byly gleby. Ale to wszystko zalezy od tego co chcesz jezdzic Cytuj
Sondzik Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Trasy z metrowymi dropami znalazłyby się, ale najpierw raczej muszę popracować nad umiejętnościami przed zapuszczeniem się na nie Co do opon, sam zmieniłem w HT 2,25" na 2,3" i 2,35", bo traciłem przyczepność na sypkiej nawierzchni, ale faktycznie większość tras jest jednak ubita, a dojechać na miejsce też trzeba. Dzięki, pomyślę nad kupnem Skeena. Cytuj
lelek2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jesli maja byc metrowe dropy to bierz slide geometria podobna opony bardziej terenowe Na fullu mialem kontuzje stopy przez brak wystarczajacego amorka i teraz wzialbym cos z typowego trail w okolicach 150mm bo jednak bezpieczenstwo i przyczepnosc to podstawa 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi