Sondzik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Cześć, po paru latach jeżdżenia po ścieżkach w trójmiejskich lasach, postanowiłem przerzucić się z XC Krossa Levela na fulla z bardziej trailową geometrią. Rower ma być głównie do lasu i jazdy po górkach, ewentualnie krótszych tras po mieście. Rozważam zakup https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-ghost-riot-trail-essential-pd34660/?v_Id=195309 Co o nim sądzicie? Cytuj
lelek2 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu W tek cenie polecam: https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-al-8.0-3 Cytuj
Galvatron Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu W tej cenie raczej nie dostaniesz nic lepszego niż ten Radon. Największym minusem Ghosta jest anoda na górnych goleniach widelca - w serii Rhythm jest jest ona bardziej delikatna i łatwiejsza do uszkodzenia niż w wypadku Performace/Performace Elite. Cytuj
Sondzik Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Cytat Największym minusem Ghosta jest anoda na górnych goleniach widelca - w serii Rhythm jest jest ona bardziej delikatna i łatwiejsza do uszkodzenia niż w wypadku Performace/Performace Elite. Na ile poważny to problem? Wprawdzie teraz cena za Ghosta to znowu 7500, ale był w promocji za 6500, co dawało już cenę o 1200 zł mniejszą niż za Radona, z dostawą za 2 dni, a nie 2 tygodnie. Jak wygląda sprawa przeglądów gwarancyjnych przy zamówieniu Radona z Niemiec? Cytuj
NerfMe Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nie jest to poważny problem. Mój Rhythm ma załatane prawie ponad 5,5 tys km i jest w nieskazitelnym stanie. Przynajmniej ta część na zewnątrz. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 godziny temu Mod Team Napisano 4 godziny temu Mój po ok. 3.7 k miał przetarcia/przebarwienia wewnątrz (Reba po 10 k nie miała)... 1 Cytuj
lelek2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu W radonie masz dobre obrecze Topowe amortyzatory. Bedziesz chcial pojechac cos ciezszego to zmienisz sobie ustawienia amorka i dadza rade. A to wazne, mi na dropach na mazowszu czasem brakuje amorka i ostatnio peklo mi cos w stopie. Ale to sa max 3 takie dropy na trasie. Ale plus ze nawet w czasie jazdy zmienisz ustawienia. do tego rockshox jest tanszy w serwisie nie ma przegladow gwarancyjnych a bike discount nie robi problemow z czymkolwiek Cytuj
Sondzik Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dzięki, a jeżeli chodzi o Radony, co myślisz o tym w porównaniu do skeen? https://www.bike-discount.de/en/radon-slide-trail-8.0-3 Niby ma karbonową część ramy, ale waży podobnie, geometria bardzo podobna, główna różnica to amory i ich skok oraz hamulce. Nie wiem czy skłaniać się bardziej ku 130 mm czy 150 mm, nie mam za bardzo porównania. Cytuj
lelek2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Zalezy jakie trasy chcesz jezdzic czy beda jakies metrowe dropy ? jak masz pike ultimate to masz cala game konfiguracji ten slide trail to opony typowo trailowe mam identyczne w down country 2,5 i 2,4 cala. Trzyma to niesomowicie ale na latwych ubitych odcinkach czuc ze to nie jedzie ale na ciezkich to po prostu pieknie dziala. Ani jednej gleby na tych oponach i fullu. Na HT na 2,25” tracilem przyczepnosc i byly gleby. Ale to wszystko zalezy od tego co chcesz jezdzic Cytuj
Sondzik Napisano 54 minuty temu Autor Napisano 54 minuty temu Trasy z metrowymi dropami znalazłyby się, ale najpierw raczej muszę popracować nad umiejętnościami przed zapuszczeniem się na nie Co do opon, sam zmieniłem w HT 2,25" na 2,3" i 2,35", bo traciłem przyczepność na sypkiej nawierzchni, ale faktycznie większość tras jest jednak ubita, a dojechać na miejsce też trzeba. Dzięki, pomyślę nad kupnem Skeena. Cytuj
lelek2 Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu Jesli maja byc metrowe dropy to bierz slide geometria podobna opony bardziej terenowe Na fullu mialem kontuzje stopy przez brak wystarczajacego amorka i teraz wzialbym cos z typowego trail w okolicach 150mm bo jednak bezpieczenstwo i przyczepnosc to podstawa 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi