Columbus1 Napisano Środa o 17:29 Napisano Środa o 17:29 Myślałem mocno o carbonowym hardtailu MTB XC, ale coraz bardziej idę w kierunku carbonowego fulla MTB w geometrii XC. Do jazdy miasto i wypad poza miastem, na leśne trasy z górkami i dołkami i szutrowe ścieżki. Znalazłem mój rozmiar w dobrych promocjach i zastanawiam się nad rowerem Scott Spark RC Comp lub Cannondale Scalpel 3. Który lepszy? https://www.scott.pl/produkt/1271/8599/Rower-Spark-RC-Comp-Blue/ https://www.cannondalebikes.pl/rowery/gorskie/xc-race/scalpel/scalpel-3-c24403u Cytuj
Lextalionis Napisano Czwartek o 08:13 Napisano Czwartek o 08:13 Pytanie czy jeździłeś tymi/podobnymi rowerami? Z Twojego opisu wynika, że taki rower to będzie raczej overkill ale jeżeli ceny są podobne to lepiej wypada Cannondale. Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 08:27 Napisano Czwartek o 08:27 Jeśli można brać fulla i budżet pozwala to trzeba brać fulla, sztywne rowery są... sztywne. +1 dla cannondale. Cytuj
Lextalionis Napisano Czwartek o 08:40 Napisano Czwartek o 08:40 @KSikorski może i tak ale czy full typowo XC to najlepszy wybór na jazdę po mieście i leśne ścieżki? Ja mam wątpliwości... Cytuj
seba8121 Napisano Czwartek o 08:51 Napisano Czwartek o 08:51 Jeżdżę na Anthemie od kilku lat, ścigam się nim w górach, ścigam się na płaskich trasach. Robię wypady z gravelami gdzie średnia sięga 28km/h na 150km trasie. Zapinam przyczepkę i lecę z dzieciakami na lody, albo pośmigać po szutrach. Wiadomo fajnie by było mieć rower miejski, wiejski i wyścigowy. Nie każdy może. Przesiadłem się kilka lat temu z hardtaila XC i jestem bardzo zadowolony z wyboru. 1 Cytuj
Columbus1 Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Dzięki za Wasze sugestie. Full Carbon XC rzeczywiście może być dla mnie trochę „overkill” ale z drugiej strony z blokadami na amorach może być uniwersalnym rozwiązaniem, który da radę gdy go wezmę na trudne trasy, a tym bardziej gdy przejadę po mieście jak na „zwykłym” góralu. Większość znajomych doradza Cannondale’a… Cytuj
lelek2 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu ile za tego cannondale ? To taki downcountry ale mysle ze znajdziesz na to teren na mazowszu. A po co Ci te blokady ? mam w HT i jak robilem czasowki po 1h na maksa to zapominalem o tym. Raz mialem zablokowane a raz odblokowane. Az przestalem tego uzywac i usunalem i mialem lepsze czasy. a na trailowce full mam jeszcze lepsze czasy niz na HT (i to na mazowszu) Moim zdaniem nie zrobisz mixu asfalt i las z fulla z tego co piszesz to dla Ciebie gravel na oponach bardziej asfaltowych. takim tez jezdze i lekki las i szuter jedziesz bardzo szybko a na asfalcie spokojnie do 50km/h no i serwis grosze w porownaniu do fulla No i te kola i droper droper moze byc problem w serwisie Cytuj
lelek2 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-cross-country/lux/cf/lux-world-cup-cf-8/3998.html?dwvar_3998_pv_rahmenfarbe=M115_P01 3 pozycje blokady Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi