amatorkolarstwa Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Wzrost 169cm i waga 72kg, coś sensownego nowego się trafi w tych pieniądzach? Czy lepiej jakąś używkę? Cytuj
Greg1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Z nowych to chyba tylko sensa w tych pieniądzach (hydrauliczne hamulce, napęd nowa 105-tka 2x12): https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-disc-sle-105-2x12-2025/ W używkach da się znaleźć coś więcej, nawet karbon: https://szybkierowery.pl/produkt/cube-attain-gtc-disc-carbon-ultegra/ Cytuj
amatorkolarstwa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu a jak to wygląda z rozmiarem? w przypadku tego cube mogę albo wziąć 52 i wtedy teoretycznie przekraczam o 1cm, albo wziąć 54 i być w dolnym zakresie następnego rozmiaru Cytuj
Greg1 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Teoria mówi, że jak jesteś na granicy rozmiaru to jak chcesz bardziej sportową pozycję to bierzesz rozmiar mniejszy a jak bardziej rekreacyjną to rozmiar większy. Jak jest delikatnie za mały / za duży to można korygować mostkiem, tzn. dasz centymetr czy dwa krótszy lub dłuższy. Ja tak zrobiłem z grawelem - byłem na granicy rozmiarów, wziąłem rozmiar większy bo grawel maiła być do rekreacji i wymieniłem mostek na 2 cm krótszy. Ale generalnie dobrze jest się przymierzyć, przejechać się. Jak nie masz daleko do tego sprzedawcy to może ktoś inny sprzedaje w Twojej okolicy, może na olx? Nie wypowiem się na temat geometrii i cyferek bo średnio to ogarniam, może ktoś inny się wypowie Edytowane 5 godzin temu przez Greg1 Cytuj
marcesco Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, amatorkolarstwa napisał: a jak to wygląda z rozmiarem? w przypadku tego cube mogę albo wziąć 52 i wtedy teoretycznie przekraczam o 1cm, albo wziąć 54 i być w dolnym zakresie następnego rozmiaru Trzeba znaleźć tabelę z wymiarami dla tego rocznika, natomiast myślę, że 54 będzie za duży. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi