StodolaLDZ Napisano wczoraj o 15:30 Napisano wczoraj o 15:30 Posiadam koła na tych obręczach ale na beznadziejnych piastach - Shimano HB-MT400-B przód i Shimano FH-MT400-B tył. Rozważam dwie opcje w zależności od opinii o tych obręczach: 1. Zostawiam obręcze i przeplatam koła na piasty na maszynach 2. Zostawiam cały ten komplet kół jako drugie do ciurania w górach i składam coś fajniejszego na łódzkie równiny Styl jazdy nazwałbym delikatnym enduro, nie latam, ale lubię szybko pozjeżdżać. Wypady w góry kilka razy w roku planuję. Cytuj
Tyfon79 Napisano wczoraj o 15:46 Napisano wczoraj o 15:46 Opcja 1 bez sensu. Opcja druga zależy od kasy. Jak jesteś mega dusigrosz to już ostatnio kilka opcji się tu pojawiło bo moim zdaniem najlepiej kupić jakieś systemówki. Zakup piast i reszty plus robota to się nie za bardzo spina finansowo. Chcesz coś fajnego, solidnego i nie masz problemu na kilka stów więcej to DT Swiss. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano wczoraj o 19:48 Mod Team Napisano wczoraj o 19:48 Ja wiem, czy te piasty takie beznadziejne - moje mają 10 k km przebiegu z jednym serwisem, i są OK (pewien serwis na yt też pozytywnie je oceniał)... Jeżdżę w każdych warunkach pogodowo - terenowych, ale nie korzystam z myjki wysokociśnieniowej. Cytuj
StodolaLDZ Napisano wczoraj o 20:19 Autor Napisano wczoraj o 20:19 No to moja przednia prawdopodobnie była zbyt mocno skręcona fabrycznie - odkupiłem rower po pół roku od 1 właściciela, jeździł na nim kilka razy i kręci się kwadratowo. Kupiłem więc drugą nową, by przełożyć całe bebechy do starej i... nowa też kręci się kwadratowo... Cytuj
StodolaLDZ Napisano wczoraj o 20:36 Autor Napisano wczoraj o 20:36 46 minut temu, KrissDeValnor napisał: Ja wiem, czy te piasty takie beznadziejne - moje mają 10 k km przebiegu z jednym serwisem, i są OK (pewien serwis na yt też pozytywnie je oceniał)... Jeżdżę w każdych warunkach pogodowo - terenowych, ale nie korzystam z myjki wysokociśnieniowej. A czy Ty czasem nie pomieszałeś 400 i 410? Bo 410 jest na maszynach a 400 na kulkach. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 godziny temu Mod Team Napisano 23 godziny temu Oczywiście, że tak Niby zdziwiło mnie, że wspomniałeś o maszynach, ale specjalnie nie dało do myślenia - widocznie zmęczony jestem... Cytuj
uzurpator Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Mam piasty co się kręcą 'kwadratowo' od 20 lat ( saint m800 ). Pewno się jeszcze tak pokręcą ze 20. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi