Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam koła na tych obręczach ale na beznadziejnych piastach - Shimano HB-MT400-B przód i Shimano FH-MT400-B tył.
Rozważam dwie opcje w zależności od opinii o tych obręczach:
1. Zostawiam obręcze i przeplatam koła na piasty na maszynach
2. Zostawiam cały ten komplet kół jako drugie do ciurania w górach i składam coś fajniejszego na łódzkie równiny

Styl jazdy nazwałbym delikatnym enduro, nie latam, ale lubię szybko pozjeżdżać. Wypady w góry kilka razy w roku planuję.

Napisano

Opcja 1 bez sensu. Opcja druga zależy od kasy. Jak jesteś mega dusigrosz to już ostatnio kilka opcji się tu pojawiło bo moim zdaniem najlepiej kupić jakieś systemówki. Zakup piast i reszty plus robota to się nie za bardzo spina finansowo. Chcesz coś fajnego, solidnego i nie masz problemu na kilka stów więcej to DT Swiss. 

• Mod Team
Napisano

Ja wiem, czy te piasty takie beznadziejne - moje mają 10 k km przebiegu z jednym serwisem, i są OK (pewien serwis na yt też pozytywnie je oceniał)... Jeżdżę w każdych warunkach pogodowo - terenowych, ale nie korzystam z myjki wysokociśnieniowej.

Napisano

No to moja przednia prawdopodobnie była zbyt mocno skręcona fabrycznie - odkupiłem rower po pół roku od 1 właściciela, jeździł na nim kilka razy i kręci się kwadratowo. Kupiłem więc drugą nową, by przełożyć całe bebechy do starej i... nowa też kręci się kwadratowo...

Napisano
46 minut temu, KrissDeValnor napisał:

Ja wiem, czy te piasty takie beznadziejne - moje mają 10 k km przebiegu z jednym serwisem, i są OK (pewien serwis na yt też pozytywnie je oceniał)... Jeżdżę w każdych warunkach pogodowo - terenowych, ale nie korzystam z myjki wysokociśnieniowej.

A czy Ty czasem nie pomieszałeś 400 i 410? Bo 410 jest na maszynach a 400 na kulkach.