domowik Napisano wczoraj o 14:35 Napisano wczoraj o 14:35 Cześć wszystkim, Naszło mnie na zakup nowegpo gravela. Ewentualnie przełaja, ale ta kategoria umarła. Nie interesuje mnie żaden bikepacking i turystyka, wobec tego szukam gravela, jak to się mówi, racingowego. Dawno nie kupowałem roweru i nie śledzę nowinek, więc przyda się opinia kogoś, kto siedzi w temacie. Raczej napęd z dwurzędową korbą. Znalazłem sobie takie ROSE https://www.rosebikes.de/p/rose-backroad-ff-grx-rx825-di2-2709984?size=M/L&color=Rotten+Candy Podoba mi się ten rower i wydaje się sensownie złożony. Ale może da się coś w podobnych pieniądzach znaleźć ciekawszego. Cytuj
KNKS Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowane) CX umarło? Canyon ma Inflite. Cannondale ma SuperSix Evo CX. Trek ma model Boone a Specialized model Crux. Dalej nie chce mi się wymieniać 😆. Edytowane 21 godzin temu przez KNKS 1 Cytuj
domowik Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu No. 10 lat temu każdy producent miał w wielu różnych wersjach, a dziś wymienisz kilku z jednym modelem, bo przyszły grawele i zjadły. Cytuj
KNKS Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) 🙄 Edytowane 9 godzin temu przez KNKS 1 Cytuj
nossy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu ...prawda, w giancie ostała się jedna wersja przełaja wobec paru jeszcze parę lat temu. Natomiast wobec tak dużego rozwoju graveli wcale mnie to nie dziwi. Polecam kanał roadracing.pl na yt. Jest tam parę filmów nt graveli w tym sportowych. Trochę ludzi ściga się na canyonach grail cf. Cytuj
domowik Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Stąd moja uwaga. Poza wymienionymi przez kolegę to jeszcze Ridley i pewnie ze 3-4 się znajdą. A dekadę temu każdy znaczący producent miał CX. Zresztą Cannon SuperSix nie jest przełajem, a gravelem. Ale mniejsza o to, bo jak CX upowszechniło się odsportowiając, że tak napiszę, tak znów gravele podzielono na te do wyścigów i turystyki. I taki bardziej agresywny mnie interesuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi