BoNaParter Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowane) Cześć, Dzisiaj przy czyszczeniu napędu zauważyłem, że mam łańcuch założony napisami do wewnątrz. Po przełożeniu go na właściwą stronę, czyli napisami na zewnątrz i przejechaniu 8km, trochę ten łańcuch głośno chodzi. Przełożyć go z powrotem jak był ? Czy może ten łańcuch w ogóle nie jest kierunkowy ? Przejechałem tak już 1650km, napęd 1/12. Oraz dodatkowe pytanie: Jest sens zgłaszać ten fakt do sklepu gdzie kupiłem rower ? Czy raczej odrzucą reklamację ? Edytowane 20 godzin temu przez BoNaParter Cytuj
KSikorski Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Jest kierunkowy. Był założony źle. Zmiana dźwięku do pominięcia. Gdybyś zgłosił reklamację to by zrobili dokładnie to co ty - przełożyli na drugą stronę. Nie ma już po co zgłaszać. 1 Cytuj
BoNaParter Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Cytat Jest kierunkowy. Był założony źle. Zmiana dźwięku do pominięcia. Gdybyś zgłosił reklamację to by zrobili dokładnie to co ty - przełożyli na drugą stronę. Nie ma już po co zgłaszać. Czyli generalnie łańcuch powinien się ułożyć. W tej sytuacji kaseta raczej nie jest zagrożona ? Cytuj
Patron920 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu może trzeba przesmarować? kierunek łańcucha na wpływ na jakość przerzucania Cytuj
Thomass13 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Posiadam ten sam łańcuch w rowerze z napedem 1 x 12. Jesli jest regularnie smarowany zawsze to ciszej działa. Po za tym pamietaj że masz naped 1 x 12 czyli to nigdy cicho nie bedzie działało ze względu na przekosy. Cytuj
Dokumosa Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Być może przewlekłeś przez wózek przerzutki w taki sposób, że szoruje po nim. Zwróć uwagę czy nie dotyka do takiej podgiętej blachy między kółkami. 2 Cytuj
BoNaParter Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Cytat Być może przewlekłeś przez wózek przerzutki w taki sposób, że szoruje po nim. Zwróć uwagę czy nie dotyka do takiej podgiętej blachy między kółkami. Teraz rzuciłem okiem i faktycznie, źle przewlokłem... Dzięki za pomoc, to pewnie załatwi sprawę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi