BoNaParter Napisano Środa o 17:21 Napisano Środa o 17:21 (edytowane) Cześć, Dzisiaj przy czyszczeniu napędu zauważyłem, że mam łańcuch założony napisami do wewnątrz. Po przełożeniu go na właściwą stronę, czyli napisami na zewnątrz i przejechaniu 8km, trochę ten łańcuch głośno chodzi. Przełożyć go z powrotem jak był ? Czy może ten łańcuch w ogóle nie jest kierunkowy ? Przejechałem tak już 1650km, napęd 1/12. Oraz dodatkowe pytanie: Jest sens zgłaszać ten fakt do sklepu gdzie kupiłem rower ? Czy raczej odrzucą reklamację ? Edytowane Środa o 17:23 przez BoNaParter Cytuj
KSikorski Napisano Środa o 17:48 Napisano Środa o 17:48 Jest kierunkowy. Był założony źle. Zmiana dźwięku do pominięcia. Gdybyś zgłosił reklamację to by zrobili dokładnie to co ty - przełożyli na drugą stronę. Nie ma już po co zgłaszać. 1 Cytuj
BoNaParter Napisano Środa o 17:52 Autor Napisano Środa o 17:52 Cytat Jest kierunkowy. Był założony źle. Zmiana dźwięku do pominięcia. Gdybyś zgłosił reklamację to by zrobili dokładnie to co ty - przełożyli na drugą stronę. Nie ma już po co zgłaszać. Czyli generalnie łańcuch powinien się ułożyć. W tej sytuacji kaseta raczej nie jest zagrożona ? Cytuj
Patron920 Napisano Środa o 18:08 Napisano Środa o 18:08 może trzeba przesmarować? kierunek łańcucha na wpływ na jakość przerzucania Cytuj
Thomass13 Napisano Środa o 19:38 Napisano Środa o 19:38 Posiadam ten sam łańcuch w rowerze z napedem 1 x 12. Jesli jest regularnie smarowany zawsze to ciszej działa. Po za tym pamietaj że masz naped 1 x 12 czyli to nigdy cicho nie bedzie działało ze względu na przekosy. Cytuj
Dokumosa Napisano Środa o 19:46 Napisano Środa o 19:46 Być może przewlekłeś przez wózek przerzutki w taki sposób, że szoruje po nim. Zwróć uwagę czy nie dotyka do takiej podgiętej blachy między kółkami. 2 Cytuj
BoNaParter Napisano Środa o 20:09 Autor Napisano Środa o 20:09 Cytat Być może przewlekłeś przez wózek przerzutki w taki sposób, że szoruje po nim. Zwróć uwagę czy nie dotyka do takiej podgiętej blachy między kółkami. Teraz rzuciłem okiem i faktycznie, źle przewlokłem... Dzięki za pomoc, to pewnie załatwi sprawę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi